<< Nazad



 

 

Split - FMP Železnik 73:78

Split, HRVATSKA, 5. februar (Politika) - Kako to čudno zvuči, posle nemilih scena viđenih u Zagrebu: samo šest dana kasnije utakmica u Splitu protekla je u pravoj pozorišnoj atmosferi. Nije bilo mnogo gledalaca, svega oko 500, ali i oni su sportski bodrili svoj tim. Na parket nije pao ni jedan tvrdi predmet, bila je pravo sportsko nadmetanje.

Istini za volju, utakmica nije mnogo toga odlučivala, ulog je bio samo treće mesto u grupi koje nije donosilo ništa bitno pošto su ekipe iz druge grupe sa kojima se "ukrštaju" ovi timovi skoro pođednakih kvaliteta. Međutim, kšarkaši oba tima su se svojski borili za lični prestiž, a raduje veoma dobra igra dečaka iz beogradskog predgrađa.

Posle početnih ispitivanja snaga, zahvaljujući snažnoj odbrani naši košarkaši su stekli osetnu prednost, u 9. minutu bilo je čak 30:14. Naročito je imponovala njihova igra u odbrani, domaćin nikako nije uspeo da poveže konce.

Celo prvo poluvreme proteklo je u dominaciji Železnika, ali je već napočetku drugog došao žestok nalet Splićana koji su, serijom od 12:0, poveli u 25. minutu (46:42). Beograđani su se brzo oporavili, već u 26. minutu ponovo imali četiri poena prednosti, međutim, u finiš se ušlo sa potpuno izjednačenim rezultatom. Na semaforu je u 37. minutu pisalo 66:66. U finišu je do izražaja došla mnogo bolja koncentracija "pantera" koji su,, iako bez dvojice najboljih igrača Šekularca i Aškrabića, još jednom pokazali da imaju i te kako zahvalan materijal za "tesanje".

Iako je ekipa sa Gripa daleko od onog čuvenog šampionskog tima Starog kontinenta, nesumnjivo da je ovo lep uspeh mladića iz Železnika. Ako ovakonastave do kraja sezone mogu da očekuju izvanredne rezultate.

Dvorana na Gripama. Gledalaca: 500. Sudije: Voreadis (Grčka) i Kolar (Slovenija).

SPLIT: Subotić 5, Mimica 8, Tomeljak 6, Kučo 13, Žižić 15, Rančić, Ukić 9, Pašalić, grgurević 10, Oršulić 6.

FMP ŽELEZNIK: Matić 5, Popović 6, Zoroski 19, Kecman 22, Nikolić 11, Marjanović 11, Stevanović 4, Đorđić, Pantić.

Protiv Nemaca u osmini finala

FMP Železnik je osvojio treće mesto u "D" grupi Saporta kupa i u osmini finala protivnik će mu biti Telekom iz Bona (Nemačka) koji je u "C" grupi osvojio drugo mesto savladavši u poslednjem kolu Anvil u Poljskoj sa 84:82.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu