<< Nazad



 

 

Skavolini - Partizan 98:86

Pezaro, ITALIJA, 6. februar (Politika) - Košarkaši Partizana ICN-a plasiraće se u drugi krug Evropske lige jedino u slučaju da za sedam dana u poslednjem kolu "D" grupe u "Pioniru" pobede franuski Asvel, a istovremeno Ural na svom terenu u Rusiji izgubi od španske Taukeramike.

"Crno-beli" su u igri ostali i pored poraza od Skavolinija u Pezaru - 98:86 (24:20, 30:22, 23:17, 21:27), zahvaljujući neuspehu Urala u Grčkoj. Ukoliko bi opisanim tokom događanja Partizan, Ural i Asvel došli do istog broja bodova, naš predstavnik bi otišao dalje zbog najboljeg skora "u krugu" ove tri ekipe.

Kompletni Partizan nije namučio Skavolini koji je bio oslabljen neigranjem povređenih Berića i Blera. Nadu da će se približiti pobedi donela je Vujanićeva "trojka" sredinom drugog poluvremena, pošto je zaostatak smanjen na sedam poena (56:49). Međutim, domaći su serijom od 10:0, u kojoj su tri puta pogodili za tri poena, prelomili meč, a kasnije stigli i do najviših 20 poena prednosti.

Uz odličnog Vujanića na visini zadatka bio je i 18-godišnji centar Nenad Krstić, a u trećem uzastopnom porazu svoje najslabije partije u ovogodišnjoj Evropskoj ligi pružili su Vlado Šćepanović i Jovo Stanojević. Prvi je igrao samo u prvom poluvremenu (nije povređen), a drugi je početkom drugog morao van igre zbog petog faula. Među razigranim igračima italijanske ekipe, 35-ogodišnji Leri Midlton je bio najveći problem za "crno-bele".

Trener Vujošević je posle meča rekao da je problem bila neborbenost.

Dvorana u Pezaru. Gledalaca: 6.000. Sudije: Sanidis (Grčka), Galo (Španija), Maestre (Francuska).

SKAVOLINI: Buker 7 (jedna "trojka"), Džonson 17, Điđena 14 (2), Midlton 16 (2), Pećile 18, Treina 6 (2), Tušek 16 (2), Mađoli 2.

PARTIZAN: Šćepanović 6 (2), Petrović 9 (1), Gajić, Nađfeji 2, Ostojić 4, Stanojević 8, Materić 2, Glintić, Krstić 16, Vujanić 27 (4), Avdalović, Čanak 12 (4).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu