<< Nazad



 

 

"Plavi" u Brazilu

Beograd, 29, januar (Glas javnosti) - Kakva fudbalska poslastica! Plavi 27. marta gostuju u Brazilu. Kao po tradiciji, na svake četiri godine igramo sa najuspešnijom fudbalskom nacijom planete. Igrali smo '94, '98 i sada 2002. godine.

- Jako smo ponosni što su nas Brazilci izabrali. Takva ponuda se ne odbija. Još ne znamo u kom gradu će biti odigrana utakmica - istakao je generalni sekretar FSJ Branko Bulatović. - Važno je da smo pronašli jakog i atraktivnog protivnika i da ćemo imati kontinuitet u ovom periodu do početka kvalifikacija. Za april, takođe, imamo nekoliko ponuda i u veoma kratkom vremenu ćemo znati ko će nam biti rival.

U maju, to je već utanačeno, od 17. do 19. plavi će učestvovati na veoma jakom turniru u Moskvi. Protivnici će biti domaćin, Ukrajina i najverovatnije Turska.

- Za sada je "pokriven" i termin 21. avgusta. Protivnik je Engleska, ali postoji mogućnost da, kada napravimo raspored kvalifikacionih mečeva, a to urade i Englezi, pronađemo i neki bolji termin, u septembru ili čak oktobru.

Zadovoljstvo imenima protivnika ne krije ni selektor Dejan Savićević koji će 7. februara saopštiti spisak putnika za Feniks, gde će plavi šest dana kasnije igrati protiv Meksika.

- Iskoristili smo žreb u Portou da uspostavimo kontakte i zakažemo što više kontrolnih utakmica - kaže selektor Dejan Savićević. - Raduje me da se radi o kvalitetnim reprezentacijama, jer ćemo na najbolji način da vidimo gde pripadamo i koliko smo jaki. Takođe, da vidimo na koje fudbalere možemo da računamo.

Ponavljam, ne otpisujem nikog i samo najbolji će igrati, bez obzira na godine. Želim da stvorim homogenu reprezentaciju koja može kroz kvalifikacije do Evropskog prvenstva u Portugalu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu