<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Francuska 20:22

Jenčeping, ŠVEDSKA, 26. januara (Tanjug) - U drugom kolu "B" grupe prvenstva Evrope za rukometaše, koje se od 26. januara do 3. februara održava u Ssvedskoj, Francuska je danas u Jenčepingu pobedila Jugoslaviju sa 22:20 (14:9).

Pred oko 6.000 gledalaca u dvorani "Kinarts arena", sudili su Ukrajinci Vakula i Ljudovik.

JUGOSLAVIJA: Perić, Ssterbik, Đurković, Kovačević, Grbić, Jovanovcih 8 (2), Maksić 2, Petrić 3, Bojinović 1, Matić 4 (2), Milosavljević, Lisičić, Sskrbić 1, Golić 1.

FRANCUSKA: Goden, Martini, Fernande 4 (3), Dinar, Burde 1, G. Zzil 3, B. Žil 4, Kembe, Narsis 4, Žiro, Zzunilon, Ričardson 1, Abati 3 (1) Kazal 1.

Sedmerci: Jugoslavija 6 (4), Francuska 8 (4).

Isključenja: Jugoslavija 10, Francuska 14 minuta.

Jugoslavija i Francuska vodili su danas pravi rukomenti rat koji su na kraju zasluženo dobili aktuelni svetski prvaci, najviše zahvaljujući granitnoj odbrani.

Naši igrači su teško dospevali u poziciju za šut, jer Francuzi nisu birali načina da ih zaustave. Dinar, Burde, braća Žil i Abati predstavljali su teško premostiv bedem ispred odličnog golmana Martinija, koji je efikasno obavljao zadati posao.

Naša ekipa je tek povremeno uspevala da ozbiljnije zapreti i, ako se ima u vidu da sudijski par iz Ukrajine nimalo nije bio naklonjen Jugoslovenima, koji su, ruku na srce, nervoznom igrom načinili dosta grešaka, onda se poraz nije mogao izbeći.

Sve što su "plavi" uspeli da urade bilo je da povedu sa 1:0, potom da dva puta izjednače rezultat (2:2 i 7:7) i pred kraj smanje ubedljivo vođstvo protivnika na tri gola (15:18, 18:21 i 19:22).

Najveći deo susreta protekao je u bezuspešnom nastojanju naše ekipe da napravi preokret, ali se on na momente mogao samo naslutiti. Od tog posla, međutim, nije bilo ništa.

"Plavi" nisu imali rešenje da nadmudre izuzetno grubu protivničku odbranu, a i pred svojim golom su više puta "kiksirali", što su Francuzi umeli da kazne i strpljivo izgrade put do uspeha.

Junak jučerašnjeg meča sa Hrvatima Vladimir Petrić bio je budno čuvan, krila sasvim odsečena, pa su Perić, Jovanović i Sskrbić predstavljali jedine svetle tačke, danas dekoncentrisane, jugoslovenske ekipe.

To je, naravno, bilo premalo da se ostvari uspeh u duelu sa prvakom sveta, tako da "plavima" sutra predstoji da protiv Nemaca, eventualno, poprave utisak.

*****

Rekli su ...

"Francuzi su igrali veoma grubo i mi smo bez uspeha kombinovali pred njihovim golom. Nismo ispunili dogovorene zadatke. Očekujem da se sutra protiv Nemaca greške neće ponoviti i da ostvarimo povoljan rezultat bez obzira na snagu protivnika" (Zoran Živković, selektor jugoslovenske reprezentacije).

"Morali smo da se borimo bukvalno do krvi da postignemo pogodak. Oni su bili izuzetno grubi, a mi smo imali peh da nas ne posluži ni kontra, ni polukontra. Sutra protiv Nemaca je presudno. Ukoliko ih ne dobijemo, mislim da nemamo šanse za medalju" (Nenad Maksić, igrač jugoslovenske reprezentacije).

"Lako smo primili golove i posle jurili vođstvo rivala i priključak. Šteta. Moglo je da bude mnogo lakše i da danas odradimo posao. Nemci su izuzetno snažna ekipa i biće veoma teško da ostvarimo uspeh u sutrašnjem meču" (Vladan Matić, igrač jugoslovenske reprezentacije).

*****

Rezultati 2. kola

A grupa: Češka - Švedska 22:31, Ukrajina - Poljska 30:23.
B grupa: Izrael - Rusija 26:27, Danska - Portugalija 27:20.
C grupa: Island - Slovenija 31:25, Švajcarska - Španija 22:24.
D grupa: Francuska - Jugoslavija 22:20, Nemačka - Hrvatska 26:21.

Trenutna tabela

 
         1. Nemačka       2  1  1  0   41:36     3 
         2. Francuska     2  1  1  0   37:35     3 
         3. Jugoslavija   2  1  0  1   54:44     2 
         4. Hrvatska      2  0  0  2   43:60     0 

Ranije vesti ...

25. januar: Jugoslavija - Hrvatska 34:22



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu