<< Nazad



 

 

Bora Milutinović: Jugoslavija je već u dobrim rukama

Bora Milutinović

Beograd, 7. januara (Tanjug) - Jedan od najuspešnijih svetskih fudbalskih stručnjaka svih vremena, Bora Milutinović odbacio je danas u izjavi Tanjugu mogućnost da preuzme selekciju "plavih" i ocenio da je jugoslovenski fudbal već u dobrim rukama i na pravim nogama.

"Nikakvih razgovora ni sa kim iz Fudbalskog saveza Jugoslavije (FSJ) nije bilo, pa su bez osnova nagađanja o mom eventualnom postavljanju na kormilo jugoslovenske reprezentacije", rekao je Milutinović.

Vest da će Milutinović od idućeg leta preuzeti "plave", posle Svetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, objavio je ovih dana specijalizovani britanski internet sajt "Dejli soker", potkrepljujući to izjavom predsednika Fudbalskog saveza Jugoslavije Draganom Stojkovića. Sam Stojković je međutim odmah demantovao tu informaciju.

Milutinović je u telefonskoj izjavi Tanjugu rekao da će nove snage na čelu FSJ, predvođene "mladim lavovima" sigurno umeti da nađu najbolje rešenje za jugoslovenski fudbal.

"Bitan korak je već napravljen izborom Stojkovića za predsednika FSJ, a tu su i Savićević, (Siniša) Mihajlović, (Peđa) Mijatović i drugi asovi jugoslovenskog fudbala. Oni imaju mladost, jak motiv, dovoljno iskustva i autoriteta da vrate "plave" u vrh evropskog i svetskog fudbala", rekao je Milutinović.

Proslavljeni fudbalski stručnjak kaže da za sada nema planova šta će raditi posle Svetskog prvenstva, gde će predvoditi selekciju Kine, izuzev što namerava da se vrati kući u Meksiko i posveti malo više vremena kćerki Darinki.

Milutinović je kvalifikovacnjem Kine na završnicu Svetskog fudbalskog prvenstva postigao uspeh koji teško da će u skorijoj budućnosti dostići neki fudbalski stručnjak.

Jugoslovenski trener je već četiri puta učestvovao na "Mondijalima" - sa selekcijama Meksika ('86), Kostarike ('90), SAD ('94) i Nigerije ('98) i svaki put uspevao da reprezentacije koje je vodio uvede u drugi krug takmičenja.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu