<< Nazad



 

 

Budvanska rivijera - Vojvodina 3:1

Budva, 29. decembra - Pobednici iz sinoćnjih mečeva protiv Itisona i Crvene zvezde sastali su se večeras u finalu Kupa Jugoslavije za odbojkaše - Budvanska rivijera, ovogodišnji prvak Jugoslavije i Vojvodina Novolin, koja ima 11 šampionskih titula i sedam trofeja u Kupu Jugoslavije. bolji su bili Budvani koji su slavili sa 3:1 (17:25, 25:15, 25:20, 25:21) i tako osvojili prvi trofej u tom takmičenju.

U "Mediteranskom sportskom centru" je bilo svečano, publika je zauzela skoro sva mesta pola sata ranije i počela frenetično da navija za svoje ljubimce, Budvansku rivijeru, a jedna manja grupa je bodrila Novosađane.

Početak je pripao vojvodini. Radić je bio najopasniji, a Gavrančić precizno dizao lopte svojim saigračima, tako da su srednji blokeri Radić, Stanković, a posebno korektor Marić i primač Simeunović osvajali poene. Budvanima je malo šta polazilo za rukom pa su doživeli pravi fijasko i izgubili set sa 25:17.

Drugi set je bio sušta suprotnost. Odbojkaši Veselina Vukovića krenuli su ofanzivno, brzo osvajali poen za poenom, igrali su u pravom šampionskom stilu. Poveli su sa 14:9 kada je možda i najbolji igrač Novosađana Marić izašao napolje pa se više nije ni vraćao u igru. Budvani su ubedljivo dobili ovaj set sa 25:15 i time poravnali rezultat u setovima.

Odbojkaši domaćina nastavili su sa šampionskom igrom i u trećem setu. Posebno su briljirali primači Zatrić i Kardaš. Budvani su vodili kod prvog tehničkog tajm-auta sa 8:5, a kod drugog sa 16:12 i set završili sa 25:20.

U četvrtom setu umalo da dođe do rezultatskog preokreta. Novosađani su kod prvog tehničkog tajm-auta vodili sa 8:4, ali je trener Budvana Vuković brzo konsolidovao redove svoje ekipe i od tada pa do drugog tehničkog tajm-auta oni su osvojili 13, a Novosađani samo dva poena. I pored visokog vođstva Budvana - 22:17, Novosađani su se sasvim primakli (22:21), ali je tada Vuković tražio predah i budvani su se pribrali i osvojili tri poena.

Kod pobednika najbolji je bio reprezentativac Mladen Majdek, koji je osvojio 21 poen, a kod Novosađana Simeunović sa 13 osvojenih poena.

Posle osvojenog četvrtog seta Mediteranskim sportskim centrom prolomio se dugotrajni aplauz. Otvorena je petolitarska flaša šampanjca, igrači i publika su se grlili međusobno. U gradu je veselje nastavljeno velikom pucnjavom - što petardama, što vatrenim oružjem.

- Očeivali smo duplu krunu u ovoj godini i osvojili je. Radostan sam, presrećan zbog toga, a posebno zahvaljujem publici koja nas je bodrila - izjavio je najbolji igrač večeri Majdak.

Dvorana: Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 1.500. Sudije: Zoran Murić (Užice) i Dragan Grbić (Beograd).

BUDVANSKA RIVIJERA: Perošević, Marković, Lazić, Mijović, Kozić, Vorkapić, Kardaš, Tomić, Majdak, Janković, Zatrić, Marović.

VOJVODINA: Galešev, Stanković, Ivanković, Gavrančić, B. Jurišić, M. Jurišić, Ristić, Broljić, Radić, Knežević, Simeunović, Marić, Jovanović.

(Politika)

Rezultati polufinalnih utakmica:

Budvanska rivijera (Budva) - Itison (Ivanjica) 3:0
Vojvodina (Novi Sad) - Crvena zvezda (Beograd) 3:1

**********

Pobednici kupa SR Jugoslavije

1992 - Vojvodina (Novi Sad)
1993 - Crvena zvezda (Beograd)
1994 - Vojvodina (Novi Sad)
1995 - Vojvodina (Novi Sad)
1996 - Vojvodina (Novi Sad)
1997 - Crvena zvezda (Beograd)
1998 - Vojvodina (Novi Sad)
1999 - Crvena zvezda (Beograd)
2000 - Budućnost (Podgorica)   
2001 - Budvanska rivijera (Budva)



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu