<< Nazad



 

 

Živković: Borićemo se za zlato

Beograd, 27. decembra (Tanjug) - Selektor muške rukometne reprezentacije Jugoslavije Zoran Živković, saopštio je danas sastav ekipe koja će 2. januara naredne godine započeti završne pripreme za prvenstvo Evrope, od 25. januara do 3. februara u Švedskoj.

Selektor "plavih" opredelio se za 17 igrača: Dejan Perić, Arpad Šterbik, Nenad Puljezević (golmani), Vladan Matić, Marko Ćuruvija, Žikica Milosavljević, Nenad Maksić (krila), Dragan Škrbić, Ratko Nikolić (pivoti), Nedeljko Jovanović, Branko Kokir, Nebojša Golić, Blažo Lisičić, Vladimir Petrić, Jovan Kovačević, Ljubomir Pavlović i Mladen Bojinović (bekovi).

Živković je na konferenciji za novinare ocenio da je D grupa prvenstva Evrope u kojoj su, pored Jugoslavije, još Francuska, Hrvatska i Nemačka, "najteža, ali da je to možda i dobro".

"Sve ekipe iz grupe su kandidati za medalju i prinuđeni smo da od starta šampionata krenemo maksimalno angažovano ukoliko želimo da ostvarimo željeni plasman. Neće biti lako, ali ja sam optimista. Imamo kvalitetan sastav i sve ćemo učiniti da u drugi krug takmičenja prenesemo što više bodova", rekao je jugoslovenski selektor.

Živković je dodao da će završne pripreme biti specifične, kako bi nacionalni tim pravovremeno tempirao formu za start šampionata.

"Ne plašimo se nikoga. Cenimo rivale, ali i sebe, pa ćemo na pripremama forsirati ritam, koji će biti preduslov da od prve utakmice krenemo sa pobedama. Želimo medalju, a ja verujem da smo, uz odgovarajući rad i disciplinovano pridržavanje zadataka, sposobni da ostvarimo cilj", zaključio je Živković.

Sa spiska reprezentativaca otpani su Nenad Peruničić i Rastko Stefanović, koji su otkazali iz privatnih razloga, kao i povređeni Ivan Lapčević i Petar Kapisoda. Debitovaće Marko Ćuruvija i Ljubomir Pavlović, dok su Vladimir Petrić i Jovan Kovačević ponovo izborio priliku da se dokaže u državnom timu. Od 17 pozvanih igrača otpašće jedan, jer će na šampionat putovati šesnaestorica.

Predsednik RSJ Dragan Ranković podsetio je da će rukometaši, kao i ove godine, i u narednoj biti u prilici da započnu seriju uspeha jugoslovenskih sportista.

"Verujem da će sledeća godina biti još uspešnija i da ćemo se u Švedskoj boriti za zlatnu medalju. Ova generacija je stasala za vrhunske rezultate, a ono što smo, sticajem okolnosti, propustili januara ove godine na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, nadoknadićemo na predstojećem takmičenju", rekao je Ranković.

"Plavi" rukometaši pripremaće se u Beogradu, odakle će odsustvovati samo u dva navrata. Od 10. do 14. januara učestvovaće na međunarodnom turniru u Švedskoj (Jugoslavija, Danska, Švajcarska, Švedska), dok će 18. januara u Nišu odigrati prijateljsku utakmicu sa Makedonijom.

Okupljanje reprezentativaca je 2. januara u beogradskom hotelu "M".



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu