<< Nazad



 

 

Ništa novo oko izbora selektora reprezentacije

Odlaganje odluke: Dragan Stojković (FoNet)

Beograd, 23. decembra (Tanjug) - Trener solunskog PAOK-a Dušan Bajević, posle jučerašnjih intenzivnih razgovora sa članovima Izborne komisije i predsednikom Fudbalskog saveza Jugoslavije (FSJ), Draganom Stojkovićem, i dalje je samo jedan od četvorice ravnopravnih kandidata za selektora naše fudbalske reprezentacije, saopšteno je danas u FSJ.

Pored Bajevića, ozbiljni kandidati za selektorsku fotelju su još Dimitrije Davidović, Ljupko Petrović i Vladislav Bogićević, dok se o Radomiru Antiću, Ljubiši Tumbakoviću i Slavoljubu Muslinu više ne razmišlja.

Posle jučerašnjih razgovora sa Bajevićem, predsednik FSJ Stojković nije mogao da kaže ništa novo od onoga što se vezh znalo proteklih dana - da je trener PAOK-a samo jedan od kandidata za čelnu funkciju držanog tima.

Pored toga što, kao i drugi kandidati, Bajević mora da prođe proceduru provere u Stručnom odboru FSJ, kod tog stručnjaka je problem ugovor sa grčkim klubom, koji traje do juna naredne godine. Posto je, međutim, želja FSJ da selektor državnog tima preuzme ekipu već u januaru, obe strane su se, bar za sada, našle u pat poziciji - žele saradnju, ali je Bajevićev ugovor nepremostiva prepreka da se ona ostvari.

"Bajević će večeras razgovarati s predsednikom PAOK-a o mogućim modelima obostrane saradnje. Tek posle toga ćemo znati da li će on u sredu biti ravnopravan kandidat za selektora, zajedno sa Davidovićem, Petrovićem i Bogićevićem", rekao je Stojković.

Predsednik FSJ je više puta ponovio da u ovom trenutku ni jedan od kandidata za selektora nema poseban tretman i da su svi "u igri", bez obzira što javnost i mediji u prvi plan stavljaju Bajevića.

"Moramo reći da su Bajević, Petrović i Davidović stručnjaci sa sjajnim trenerskim referencama. Bogićević, doduše, nema taj rejting, ali mi moramo, kao ozbiljni ljudi, sa jednakim poštovanjem da se odnosimo prema svakom kandidatu", smatra Stojković.

Dakle, iako se očekivalo da će se posle boravka Bajevića u Beogradu nešto više saznati o mogućoj saradnji, realnost je takva da se danas zna isto koliko i pre dva-tri dana.

Po rečima Stojkovića, želja je čelnih ljudi u FSJ da Izvršni odbor FSJ u četvrtak promoviše novog selektora, a da će se u naredna tri-četiri dana potpuno razjasniti situacija sa Bajevićem.

U tom slučaju biće poznat redosled poteza. Stručni odbor FSJ će naredne srede na stolu imati sve kandidature, pa će Izvrsnsom odboru FSJ predložiti jednog kandidata za selektora. Konaču odluku donosi Izvršni odbor FSJ, koji će se sastati 27. decembra u Beogradu.

Postoji još jedna, doduše, manje verovatna kombinacija - da se odluka o novom selektoru odloži još za neko vreme. To se može dogoditi samo u slučaju da zbog Bajevićevog angažmana u PAOK-u Izborna komisija FSJ promeni uslove konkursa, kako bi se tom stručnjaku omogućilo da do juna meseca bude u dvostrukoj ulozi - trenera PAOK-a i selektora reprezentacije Jugoslavije.

Tada bi se u izbornom postupku pružila mogućnost i drugim stručnjacima, kao rečimo, Ljubiši Tumbakoviću, da pod istim kriterijumima konkurišu za selektora nacionalnog tima.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu