<< Nazad



 

 

Partizan - AEK 74:69

Beograd, 19. decembra (Tanjug) - U 9. kolu "D" grupe evropske Lige šampiona za košarkaše večeras je u Beogradu grčki AEK pobedio jugoslovenski Partizan sa 74:69 (12:13. 16:14, 19:28, 27:14).

Utakmica je odigrana u dvorani "Pionir", pred oko 3.500 gledalaca, a sudili su De Kajzer (Belgija), Kolući (Italija) i Reato (Italija).

PARTIZAN: Šćepanović 20, Petrović 7, Nađfei, Gajić, Ostojić, Stanojević 6, Materić, Glintić, Krstić 6, Vujanić 10, Avdalović 3 i Čanak 17.

AEK: Holden 21, Lazić, Zisis, 5, Caras, Hadžis 2, Dikudis 16, Bilba 6, Pašalis, Bets 12, Kakjuzis 12 i Antić.

Košarkaši Partizana pretrpeli su drugi uzastopni poraz u Evroligi. Dobro igrom u poslednjoj četvrtini grčki AEK je anulirao sve napore domaćih košarkaša da izbore pobedu, lako preokrenuo rezultat i osigurao pobedu.

Obe ekipe su nesigurno počele utakmicu. Igrači nisu uspevali ni iz povoljnih pozicija da pogode koš, pravili su dosta prekršaja, i uopše, tempo igre je bio spor i nezanimljiv.

Takva situacija više je pogodovala grčkom timu, koji je sprečio Partizanove igrače da se razigraju. "Crno beli" su veoma loše postavljali odbranu posle šuta protivnika, pa je AEK imao dosta ofanzivnih skokova. Sredinom druge četvrtine, na primer, gosti su uspeli da organizuju čak pet uzastopnih napada.

Jedini period dobre igre jugoslovenski vicešampion je imao početkom drugog poluvremna. Vujanić i Šćepanović su preciznim šutevima uspeli da uzdrmaju, inače veoma dobro organizovanu, odbranu AEK-a, pa je Partizan došao do 12 poena prednosti.

U poslednjoj četvrtini AEK je znatno podigao nivo igre. Iako su do tog trenutka bili neprecizni u šutu za tri poena (13:0) gosti su sa trojkama Bilbe i Holdena smanjili prednost "crno belih".

Uz još jaču igru u odbrani i sa nekoliko uspešnih polukontri atinski klub je došao do prednosti od četiri poena.

Partizan je u završnici zanemario kolektivnu igru. Njegovi košarkaši su individualnim akcijama težili da dođu u povoljnu poziciju za šut za tri poena i tako reše problem. Poslednih osam napada Partizan je neuspešno završio na taj način, što je AEK iskoristio i došao do zaslužene pobede.

Trener pobedničkog tima Dragan Šakota je posle utakmice izjavio da duel nije bio lep i da je njegov tim zasluženo pobedio.

"U jednom trenutku izgledalo je da ćemo izgubiti. Objektivno, imamo dosta više iskustva od Partizana i to je presudilo večerašnji meč", rekao je Šakota.

Šef stručnog štaba Partizana Dušan Vujošević je naglasio da su tri činjenice uticale na Partizanov poraz.

"Protivnik nas je nadskočio, a pogodovo je bio dominantan u ofanzivnom skoku. U odlučujućim momentima AEK je imao i sigurniji šut, a ni sudije nisu imale izjednačen kriterijum za igru ispod koša", naglasio je Vujošević.

Ostali rezultati

Asvel - Taukeramika 73:71
Cibona - Skavolini 71:74
Ural - Ostende 109:79

Tabela "D" grupe

1. AEK         9 7 2  16
2. Ural        9 6 3  15
3. Skavolini   9 6 3  15
4. Taukeramika 9 5 4  14
5. Partizan    9 5 4  14
6. Asvel       9 4 5  13
7. Cibona      9 2 7  11
8. Ostende     9 1 8  10



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu