<< Nazad



 

 

Hemofarm - Bešiktaš 95:83

Vršac, 19. decembra (Tanjug) - U 4. kolu "D" grupe košarkaškog Kupa "Radivoj Korać" večeras je u Vršcu jugoslovenski Hemofarm pobedio turski Bešiktaš sa 95:83 (22:20, 27:22, 22:20, 28:21).

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani "Milenijum", pred oko 2.500 gledalaca, a sudili su Tomov (Bugarska) i Bašanski (Poljska).

HEMOFARM: Bogavac 18, Đokić 4, Šljivančanin, Stefanović 5, Ćirić 12, Đogo 12, Vidačić 23, Vučinić 13, Miličić 4, Vasiljević 4.

BEŠIKTAŠ: Basaran 6, Guler, Jucel 4, Bešok 20, Ešoz 26, Tinaj 7, Šolak 7, Kos 4, Centihara, Gorur 9.

Hemofarm je lako pobedio turski Bešiktaš, ali nije u potpunosti uspeo da mu se revanšira za poraz od 18 razlike u meču prvog kola "D" grupe.

Pobeda Vrščana mogla je da bude ubedljivija. Hemofarm je u finišu meča popustio, što je protivnik iskoristio i sveo poraz na podnošljivih 12 poena.

Trener jugoslovenskog predstavnika Željko Lukajić je posle utakmice izjavio da je njegov tim igrao pod velikim pritiskom, ali da je, ipak, uspeo da pobedi.

"Momci su igrali u velikom grču i to se lako moglo videti. Međutim, tokom meča su se "otkravljivali" i na kraju su zabeležili ubedljivu pobedu", rekao je Lukajić.

Šef stručnog štaba pobedničkog tima Ahmet Kademir je naglasio da je njegov tim mlad i još neiskusan za teške mečeve sa protivnicima poput Hemofarma.

"Mislim da smo priliku za preokret ispustili u trećoj četvrtini. Čestitam Hemofarmu na zasluženoj pobedi. To je iskusan i kvalitetan tim koji je umeo da iskoristi naše slabosti."



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu