<< Nazad



 

 

Đinđić: SRJ kandidat za domaćina Evropskog prvenstva u košarci

Beograd, 18. decembar 2001. godine - Premijer Srbije Zoran Đinđić objavio je zvaničnu kandidaturu SR Jugoslavije za domaćina Evropskog prvenstva u košarci 2005. godine. Na inicijativu Košarkaškog saveza Jugoslavije Vlada Republike Srbije je prihvatila da bude pokrovitelj EP u košarci.

- I po sportskim i po organizacionim rezultatima zaslužujemo da dobijemo organizaciju tog prvenstva. Za naš sport i našu zemlju bila bi to značajna promocija i označio bi povratak naše zemlje u Evropu i svet. Učinićemo sve da dobijemo organizaciju Evropskog prvenstva 2005. godine - rekao je Đinđić novinarima posle sastanka sa predstavnicima Košarkaškog saveza Jugoslavije.

Uz Beograd, utakmice bi se igrale u još nekoliko gradova SRJ, koji ispunjavaju uslove koje postavlja Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Đinđić je rekao da bi, u slučaju da FIBA pozitivno odgovori na kandidaturu SRJ, u februaru naredne godine počele ozbiljne organizacione pripreme.

Na pitanje u kakvom je stanju nova sportska hala "Limes" na Novom Beogradu, Đinđić je rekao da je potrebno još oko 8,5 miliona maraka da bi se hala stavila u funkciju, kao i dodatna sredstva da bi ona bila potpuno dovršena.

- Voleli bismo da naredne godine hala bude u funkciji. Neophodna sredstva nećemo obezbediti iz budžeta jer u ovoj zemlji postoje ljudi koji imaju novac i koji žele da ga daju za dugoročne, pozitivne projekte - rekao je Đinđić.

Prema rečima Đinđića, u organizacionom odboru bili bi i predsednik Vlade Crne Gore, kao i jedan potpredsednik Vlade Srbije i predstavnik KSJ.

Predsednik KSJ Želimir Cerović izrazio je zahvalnost premijeru Srbije što je prihvatio predlog košarkaške orgazanicije i ocenio da SRJ zaslužuje da dobije organizaciju prvenstva 2005. godine.

- Računamo da će ta godine označiti novi zamajac u našoj košarci i bilo bi lepo da on počne u našoj zemlji - dodao je predsednik KSJ.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu