<< Nazad



 

 

EHF nema milosti prema Cetinjanima

Podgorica, 11. decembra - Disciplinska komisija EHF (Evropska rukometna federacija) izrekla je danas kazne vinovnicima i akterima incidenta na prekinutoj utakmici 4. kola Lige šampiona za rukometaše između Sportinga i cetinjskog Lovćena, odigranoj 1. decembra u Lisabonu.

Jugoslovenski šampion, osim što je izgubio utakmicu službenim rezultatom 10:0, moraće u kasu EHF na ime kazne, zato što je odbio da nastavi susret, da uplati 80.000 austrijskih šilinga (oko 11.000 nemačkih maraka).

Četvorica igraca Lovćena, Blažo Popović, Goran Đukanović, Nikola Vujović i Alen Muratović, zbog učešća u tuči sa navijačima domaćeg tima, suspendovani su do 31. oktobra 2002. godine i do tada neće imati pravo nastupa u evropskim klupskim takmičenjima. Svaki od njih dužan je i da plati po 20.000 šilinga kazne.

Zbog loše organizacije susreta Sporting je kažnjen sa 180.000 šilinga, a njegovi predstavnici na toj utakmici, Mario Patrisio i Horhe de Sousa, sa po 40.000 šilinga.

Delegat susreta Švajcarac Rodžer Sila, koji je svojim nesnalaženjem znatno doprineo stvaranju incidentne situacije, kažnjen je sa dve godine zabrane obavljanja delegatske funkcije u evropskim takmičenjima.

Ranije vesti

5. december: Lovćen i Sporting čekaju odluku evropske "kuće rukometa"
2. december: Susret prekinut zbog tuce



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu