<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Južna Koreja 39-31 (22-17)

Bresanone, ITALIJA, 6. decembra - Reprezentacija Jugoslavije je posle tri kola na Svetskom prvenstvu za rukometašice neporažena. "Plave" su savladale Južnu Koreju sa 39:31 (22:17).

Na početku meča naše reprezentativke su napravile seriju 7:1 i stavile do znanja da iznenađenja neće biti. Korejke su pokušavale da uhvate rezultatski priključak ali smirenom, borbenom i staloženom igrom "plave" nisu dozvoljavale da im se približe na manje od tri gola prednosti.

Posle utakmice selektor Milorad Milatović je rekao:

- Zadovoljan sam igrom i pobedom. Nisam očekivao tako visok trijumf, ali očigledno ni Korejke nisu ono što su nekada bile. Drago mi je što sam pružio šansu svim igračicama sa klupe. Očekujem još bolje izdanje protiv Austrije. Forma je na sve višem nivou.

Maja Savić je od početka prvenstva standardno dobra. Neposredno posle utakmice je izjavila:

- Igrale smo kolektivno što je donelo rezultat. Od samog starta smo nametnule naš tempo i nismo dozvoljavale da nam ozbiljnije ugroze vođstvo.

Sledeći protivnik "plavih" je Austrija, a meč se igra 8. decembra u 18.30 časova.

Dvorana: Palasport. Gledalaca: 500. Sudije: Anardlason i Visanson (obojica Island). Sedmerci: Jugoslavija 8 (8), Južna Koreja 5 (5). Isključenja: Jugoslavija dva, Južna Koreja šest minuta.

JUGOSLAVIJA: Paplacko, Jovanović, Medved 3, Jovović 1 (1), Kolaković 11 (6), Knežević 4 (1), Balać 2, Damjanac 3, Savić 6, Selmanović, Petrović 8, Miličković 1.

JUŽNA KOREJA: Li, Mun, Son, Hun 3, Lim, Tek 10 (4), Jong 3, Minu 3, Tang 1, Mi Jong 1, Ting 1, Vu 5, An, Čo 4 (1).

(Politika)

Ranije vesti

"C" grupa, 2. kolo (5. decembar): JUGOSLAVIJA - Japan 35:18
"C" grupa, 1. kolo (4. decembar): JUGOSLAVIJA - Grenland 35:13



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu