<< Nazad



 

 

Lovćen i Sporting čekaju odluku evropske "kuće rukometa"

Detalj sa prekinute utakmice u Lisabonu (izvor: EuroNews)

Beograd, 5. decembra (Tanjug) - Takmičarska komisija Evropske rukometne federacije (EHF) saopštila je danas da će konačnu odluku o sankcionisanju počinilaca incidenta na utakmici Lige šampiona između lisabonskog Sportinga i cetinjskog Lovćena, odigranoj u Lisabonu, doneti 11. decembra.

Do donošenja konačne odluke EHF će utvrditi činjenice vezane za bezbedonosnu situaciju pre i za vreme susreta, ponašanja zvaničnih lica domaćina meča, kao i rukometaša Lovćena.

Komisija EHF je zatražila na uvid i policijski izveštaj o incidentu na putu od hale do aerodroma i javno imenovanje dvojice zvaničnika Sportinga koji su učestvovali u nemilom događaju.

Klub iz Cetinja će morati da dostavi pismeni izveštaj o razlozima odbijanja nastavka utakmice posle zahteva delegata, kao i lekarski izveštaj o vrsti zadobijenih povreda igrača.

Sve strane obavezne su da, tražene podatke, dostave do 7. decembra u 16,00 časova.

Do donošenja konačne odluke, utakmice sledećeg kola Lige šampiona će se igrati po rasporedu, ali, Sporting će meč protiv Portland San Antonija igrati bez prisustva gledalaca.

Cetinjani 8. oktobra dočekuju danski tim Kolding i za tu utakmicu EHF će imenovati posebnog supervizora, kaže se u saopštenju Rukometnog saveza Jugoslavije dostavljenog danas Tanjugu.

2. december: Susret prekinut zbog tuče


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu