<< Nazad



 

 

Jelena Dokić ne igra na Australija Openu

Jelena Dokić: Australija je daleko

Melburn, AUSTRALIJA, 5. decembra (agencije) - Najbolja jugoslovenska teniserka Jelena Dokić nije se prijavila za prvi Gren slem turnir u narednoj sezoni - Otvoreno prvenstvo Australje koje će se u januaru odrzati u Melburnu.

Kako su saopštili organizatori, osma teniserka sveta je otkaz oblazložila činjenicom "da je sada predaleko od Australije" i da brine na kakav bi prijem u Melburnu naišao njen otac Damir.

Rok za prijave je istekao u ponoć, i Dokić je jedina aktivna teniserka među sto najboljih sa NjTA liste koja od 14-27 januara neće igrati na Australija Openu. Za Gren slem u Melburnu nisu se prijavile ni Natali Tozija i Anke Huber, koje se i dalje nalaze među sto najboljih, ali su okončae profesionalnu karijeru.


Damir Dokić

Na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije Jelena Dokić je optužila organizatore da su radili protiv nje i namerno odredili da se u prvom kolu sastane sa tada prvom teniserkom sveta Lindži Davenport. Nakon toga su Dokići napustili Australiju i prešli u Sjedinjene Američke Države, a potom je Jelena odlučila da uzme jugoslovensko državljanstvo i da igra pod jugoslovenskom zastavom.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu