<< Nazad



 

 

Susret prekinut zbog tuče

"Navijač" Sportinga baca drvenu letvu ka igračima Lovćena

Cetinje, 2. decembra (Pobjeda) - Utakmica četvrtog kola Lige šampiona Evrope, između Sportinga i Lovćen osiguranja u Lisabonu, prekinuta je u petom minutu, zbog napada domaćih navijača na rukometaše Lovćen osiguranja.

Naime, poslije vođstva Cetinjana od 3:2, navijači Sportinga su se na tribinama obračunali sa grupicom navijača Lovćen osiguranja, a zatim provalili na teren i potukli se sa igračima. U toj tuči povrijeđen je kapiten Goran Đukanović, koji je od huligana uboden nožem u pređelu butine, zatim su povrijeđeni Petar Vujanović, Alen Muratović, Blažo Popović i Nenad Puljezević, kao i fizioterapeut Jugoslav Tošković. Povredu je zadobio i potpredsjednik Kluba Saša Jovetić, kojeg je jedan huligan, dok se prevozio autobusom od dvorane do lisabonskog aerodroma, udario kamenom i tom prilikom mu povrijedio ruku.

- Takav rušilački naboj na jednoj sportskoj manifestaciji od navijača, kao što je bilo na ovoj utakmici, nijesam niti vidio, niti doživio, niti čuo, kao što se desilo upravo u meču između našeg tima i Sportinga. Na tribinama dvorane, upravo iznad panoa za reklame, nalazile su se četiri naše stjuardese, dvojica pilota, naša sekretarica, inače prevodilac i još jedna đevojka, kao i članovi uprave našeg kluba. Poslije fizičkog maltretiranja i udaranja, huligani su se uputili ka parketu, u namjeri da se fizički obračunaju i sa našim rukometašima. Oni su provalili na parket i došlo je do tuče. Domaći navijači nijesu birali sredstva, udarali su letvama, odvaljenim stolicama, a jedan od tih huligana potegao je čak i nož i napao našeg kapitena Đukanovića. Imali smo veliku sreću sto je Đukanović primijetio napadača i uspio da se od njega odbrani, prošavši samo sa sitnim ogrebotinama u pređelu butine. Zbog povrede Jugoslava Toškovića, naše rukometaše pregledali su ljekari Sportinga. Moram da naglasim da nije bilo ni minimum uslova za nastavak utakmice, rekao je potpredsjednik Kluba Saša Jovetić.

- U toj gužvi udaren je i delegat iz Belgije. On je od nas zahtijevao da nastavimo da odigramo ovaj meč. Kada sam vidio da u dvorani nema ni minimum uslova da se ovaj meč odigra nijesam dozvolio da naši rukometaši izađu na parket, jer bi sasvim sigurno, doživjeli linč, smatra Jovetić.

- Organi Evropske federacije donijeće konačnu odluku. Propisi su jasni i oni su ovoga puta na našoj strani, rekao je Jovetić, koji je govorio i o kamenovanju njihovog autobusa koji ih je prevozio od dvorane do lisabonskog aerodroma. Kapiten Goran Đukanović i njegovi drugovi nijesu željeli da ustuknu i napuste parket pred huliganima i ostave na tribinama šest đevojaka i četvoricu svojih prijatelja.

- Kada sam primijetio, kao i moji drugovi, da se na tribinama nešto dešava i da su udareni naši prijatelji, potrčali smo prema tom dijelu i viđeli da je Miodrag Vuković, naš gost, pao preko panoa i upravo kada smo htjeli da mu ukažemo pomoć, napali su nas navijači Sportinga. Kada se situacija smirila, mi smo otišli prema centru, u želji da nastavimo utakmicu. I sudije su došle do centra, i upravo u trenutku kada su željeli dati znak da se meč nastavi, u teren su ušli četvorica momaka, a jedan do njih je vitlao nožem. Uspio sam da se zaštitim od ovog mladića i nijesam doživio težu povredu. Naravno, tu je došlo do opšte tuče, rekao je, između ostalog, Đukanović.

Mladi Blažo Popović došao je sa čalmom na glavi i u razgovoru rekao: - Dok su mi ukazivali pomoć, prišao mi je jedan od navijača Sportinga, kao i jedan rukometaš ovog kluba. Jedan od njih me je udario i umalo se nijesam onesvijestio. U tom trenutku, dotrčao je Marko Dobrković i od razjarenog navijača klasičnim nokautom me odbranio. Bilo je zaista ružno, ne ponovilo se, a zahvaljujući i Goranu Đukanoviću, ja sam izbjegao tešku povredu.

Lovćen osiguranje bi trebalo već u utorak da odigra meč domaćeg prvenstva, u Nišu, sa Železničarom. Da li će biti spremni za ovaj meč - ostaje da se vidi.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu