<< Nazad



 

 

Škrbić najbolji rukometaš sveta

Beč, AUSTRIJA, 18. novembar - Na proslavi desetogodišnjice Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču jugoslovenski reprezentativac Dragan Škrbić zvanično je proglašen za najboljeg igrača sveta u protekloj godini, saopštio je Rukometni savez Jugoslavije (RSJ).

Specijalno priznanje dobila je i bivša jugoslovenska reprezentativka Bojana Radulović, koja sada brani boje reprezentacije Mađarske. Jugoslovenski rukomet bio je predstavljen i u finalu Kupa nacija (Norveška - Mađarska), pošto su Branka Marić i Zorica Gardinovački delile pravdu na toj utakmici.

Na rukometnom skupu u Beču predsednik Upravnog odbora RSJ Dragan Ranković potpisao je ugovor kojim je obnovljeno partnerstvo RSJ i EHF. Ranković i generalni sekretar RSJ Božidar Đurković obavili su i niz razgovora o saradnji sa predstavnicima nacionalnih saveza niza evropskih zemalja.

Tokom proslave desetogodišnjice EHF obavljen je i žreb za kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo juniora i juniorki za 2002. godinu.

Jugoslavija će u muškoj konkurenciji igrati u grupi sa Rusijom, Farskim ostrvima i Kiprom, dok će juniorke biti u grupi sa Rusijom, Rumunijom i Grčkom. Kvalifikacioni turnir u obe konkurencije održaće se od 24. do 26. maja.

(Politika)


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu