<< Nazad



 

 

PARTIZAN - Skavolini 68:80

Beograd, 14. novembra (Tanjug) - U 6. kolu "D" grupe Evrolige za košarkaše večeras je u Beogradu italijanski Skavolini iz Pezara pobedio jugoslovenski Partizan sa 80:68 (21:11, 18:21, 18:16, 23:20).

Utakmica je odigrana u dvorani Pionir, pred oko 5.500 gledalaca, a sudili su Novicki (Poljska), Rekena (Španija) i Konkouledekis (Grčka).

PARTIZAN: Šćepanović 13, Živković, Gajić, Ostojić 8, Stanojević 17, Materić 6, Glintić, Krstić 3, Vujanić 12, Avdalović, Čanak 9 i Kornel.

SKAVOLINI: Berić 11, Buker 25, Feri, Điđena 2, Zaneli, Midlton 2, Traina 5, Tušek 16, Bler 15, Mađioli 4 i Panići.

Košarkaši Partizana pretrpeli su večeras prvi poraz u svojoj dvorani u Evropligi. Italijanski Skavolini je tokom čitavog meča bio bolji rival, sigurno je kontrolisao igru i zasluženo slavio pobedu.

Osim na početku meča, kada je poveo sa 5:0, Partizan ni jednom nije uspeo da nametne svoj tempo igre. Skavolini je brzo, serijom od 14:0, preokrenuo rezultat i potom sigurno krčio put ka pobedi.

Igrači Partizana su se trudili da se vrate u meč, ali su uvek naglo popuštali u momentima kada su bili na korak od cilja. Pred kraj prvog poluvremena domaći su imali priliku da preuzmu vođstvo, ali ih je Buker, s dve "trojke", sprečio u toj nameri.

Jugoslovenski tim je u 26. minutu prišao gostima na samo poen razlike, ali u sledeća četiri minuta nije postigao nijedan, a primio je 10 poena.

Poslednju četvrtinu Skavolini je odigrao veoma sigurno i lako sprečio sve napore Beograđana da preokrenu rezultat.

Partizanovi igrači su bili veoma slabo koncentrisani u završnici meča, što je Skavoliniju olakšalo put do pobede.

Košarkaš Skavolinija, nekadašnji kapiten Partizana, Miroslav Berić je istakao da mu je večeras bilo veoma neobično da igra pred Partizanovim navijačima.

"Uoči meča mi nije bilo svejedno što ću igrati protiv svog Partizana. "Crno beli" su igrali dobro, ali im mi nismo dozvolili da razviju svoju igru. Svim srcem ću navijati za Partizan da na nekom od sledećih mečeva ispravi večerašnji kiks i plasira su u sledeću fazu takmičenja", izjavio je Berić.

Trener pobedničkog tima Stefano Pilastrini je naglasio da je utakmica bila veoma teška, da je Partizan igrao dobro u odbrani, ali da je njegov tim ipak zasluženo pobedio.

"U prvom poluvremnu imalo smo dosta problema da prenesemo loptu na protivnikovu stranu. Ključni trenuci utakmice bili su početkom drugog poluvremena kada smo izdržali Partizanov pritisak i kada mu nismo dozvolili da preokrene tok meča", zaključio je šef stručnog štaba Skavolinija.

Prvotimac Partizana Đuro Ostojić izjavio je da su najviše problema njegovom timu pravili plejmeker Skavolinija Melvin Buker i jugoslovenski internacionalac Miroslav Berić.

"Nismo uspeli da ih zaustavimo, i to je glavni razlog našeg poraza. Ušli smo opterećeno u utakmicu, pod imeperativom pobede. Zaslužena pobeda Skavolinija, koji je sjajna ekipa", rekao je Ostojić.

Šef stručnog štaba beogradskog tima Dušan Vujošević ocenio je da Skavolini ima kvalitetniji tim i da je njegova pobeda potpuno zaslužena.

"Opteretila nas je važnost susreta i prilika da posle četiri pobede, novim trijumfom, gotovo sigurno, osiguramo plasman u sledeću fazu takmičenja. Preterano smo respektovali njihov kvalitet, a morali smo da odigramo koncentrisanije u ključnim momentima utakmice", naglasio je Vujošević.

"D" grupa - ostali rezultati 6. kola

OSTENDE (Belgija) - TAUKERAMIKA (Španija) 74:88
URAL (Rusija) - AEK (Grčka) 86:77
CIBONA (Hrvatska) - ASVEL (Francuska) 70:82

Tabela posle 6. kola

1. Ural            6  5  1   11
2. AEK             6  4  2   10
3. Partizan        6  4  2   10
4. Taukeramika     6  3  3    9
5. Skavolini       6  3  3    9
6. Asvel           6  2  4    8
7. Cibona          6  2  4    8
8. Ostende         6  0  6    6 



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu