<< Nazad



 

 

FMP ŽELEZNIK - Keravnos 82:64

Beograd, 13. novembar (Politika) - Utakmicu u kojoj je FMP Železnik, boljom igrom u trećoj četvrtini, savladao kiparski Keravnos - 82:64 (26:22, 20:19, 21:8, 15:15), obeležio je njegov lider Mladen Šekularac.

Dvadesetogodišnji ekstratalenat bio je na nivou svojih najboljih ostvarenja sa 29 koševa (21 u prvom poluvremenu) šutirajući 14-11 iz igre. Ali nijednom pre inače samopouzdanja puna "sedmica" Železnika nije izgledala istovremeno tako lepršavo i u napadu (šut iz svih pozicija, prodori, "zakucavanja", dodavanja iza leda) i raspoloženo u odbrani, kao ovog puta, posle pažnje koju mu je proteklih dana posvetio novi trener Miodrag Baletić.

Železnikov glavnokomandujući je na koncu četvrte uzastopne pobede ukazao na veliki broj grešaka koje se prave i bez pravog pritiska suparničke odbrane, i otišao korak dalje u odnosu na nedavne kritike nekih košarkaša koji "nemaju profesionalnu svest".

"To je Pištoljević pre svih. Uopšte ne shvata kriterijume igre ni u napadu ni u odbrani. Železnik je suviše na oku javnosti i nema sakrivanja problema. A poseban je odnos trener - igrač i košarkaš ne bi trebalo sa mržnjom da prihvati sugestije, niko ne želi više da neki igrač igra dobro od trenera", kazao je Baletić, ističući dobru igru mladog "pleja" Bojana Popovića, kao igrača sa značajnijom ulogom u perspektivi, pogotovu pošto se Amerikanac Haris, na probi nije pokazao kao "kvalitet za Železnik".

Susret sa Kipranima koji imaju tri Amerikanca biće brzo zaboravljen, ali će se pamtiti jedinstveni događaj iz poluvremena kada je, u nagradnoj igri, devojčica Aleksandra Janković pogodila svih pet slobodnih bacanja, od table, zaradivši 5.000 dinara.

Dvorana u Železniku. Gledalaca: 1.000. Sudije: Vinasi (Rumunija), Mehandijev (Bugarska).

FMP ŽELEZNIK: Matić, Popović 2, Zoroski 6, Šekularac 29 (dve "trojke"), Pištoljević 1, Kecman 18, Nikolić 13, Marjanović 1, Aškrabić 8, Stevanović 4.

KERAVNOS: Barlas 2, Koronidis 2, Anastasides 12, Folks 4, Lukić nije igrao, Vananos, Notri 18 (1), Kaskiris, Karajanis 7 (1), Dikson 19.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu