<< Nazad



 

 

Partizan - Crvena zvezda 73:81

Beograd, 4. novembra (Tanjug) - U 4. kolu prvenstva Jugoslavije za košarkaše večeras je u Beogradu Crvena zvezda kao gost pobedila Partizan sa 81:73 (17:16, 16:15, 13:27, 35:15).

Utakmica je odigrana u dvorani "Pionir" pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Dimitrijević i Ž.Jovanović.

PARTIZAN: Šćepanović 9, Živković, Nađfei, Gajić, Stanojević 15, Materić 13, Glintić 8, Krstić 4, Vujanić 11, Avdalović, Čanak 13.

CRVENA ZVEZDA: Jovanović 12, Milutinović, Dozet 19, Koprivica 10, Aleksić 16, Tica 6, Tomović, Petrović, Voštić, Đaletić 4, Nedić 14.

Crvena zvezda je u večitom derbiju napravila iznenađenje i pobedila Partizan koji je uoči meča važio za apsolutnog favorita.

Crveno-beli su do pobede došli zahvaljujući izuzetnoj igri u poslednjoj deonici susreta kada su dali čak 20 poena više od protivnika.

Prve dve četvrtine protekle su u ravnopravnoj borbi a blaga rezultatska prednost bila je na strani gostujućeg tima.

Partizan je na startu treće četvrtine potpuno preuzeo kontrolu igre i počeo da lomi otpor protivnika. Domaći su značajno podigli igru u odbrani, a brzim akcijama u napadu lako dolazili do koša protivnika. Krajem tog dela igre, zahvaljujući trojkama Čanka, crno-beli su uspeli da povedu čak sa 14 poena razlike.

Crveno-bele to nije deprimiralo. Naprotiv, u odlučujući deo meča ušli su maksimalno motivisano. Zvezdini igrači su delovali mnogo svežije od protivnika, bili su neuporedivo borbeniji i hrabriji, pa su i postepeno smanjivali razliku. Prvo su se serijom od 9:0 približili Partizanu, a potom su novim nizom od osam uzastopnih poena preuzeli vođstvo. Partizan je pokušao da zaustavi seriju crveno-belih ali je Jovanović trojkom minut pre kraja meča doneo odlučujuću prednost gostima.

Utakmicu je obeležila odlična igra spoljne linije Zvezdinog tima, dok su u Partizanu gotovo svi igrači po jedan deo meča prespavali na terenu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu