<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - Partizan 0:0

Duel Lalatovića (crveno-beli dres) i Delibašića

Beograd, 3. novembra (Tanjug) - U 10. kolu Prve savezne fudbalske lige danas su u Beogradu Crvena zvezda i Partizan igrali nerešeno 0:0.

Na stadionu Crvene zvezde, po prohladnom vremenu, pred oko 25.000 gledalaca, utakmicu je vodio Miroslav Radoman iz Vrbasa.

Žuti kartoni: Lerinc (Crvena zvezda), Nuhi i Lazović (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković, Marković, Vukomanović, Matijašević, Lalatović, Ilić (Martinović), Gvozdenović, Lerinc, Aćimović (Jelić), Pjanović, Bošković.

PARTIZAN: Radaković, Rašović, Mišković, Nuhi (Ognjanović), Bajić, Duljaj, Trobok, Vukić, Ilić, Delibašić (Čakar), Ranković (Lazović).

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su u 117. večitom derbiju igrali nerešeno, pa je Partizan zadržao sedam bodova prednosti u odnosu na svog najvećeg rivala.

Crvena zvezda je priliku da osigura pobedu propustila u prvom poluvremenu, kada je dominirala terenom i stvorila nekoliko šansi za pogodak. U drugom delu susreta protivnici su bili ravnopravni, ali se čini da je Crvena zvezda igrala nešto angažovanije i ambicioznije od Partizana.

"Crno beli" su, pak, igrali mirno, svesni prednosti koju u ovom trenutku imaju u odnosu na večitog rivala.

Napadači Crvene zvezde Mihajlo Pjanović i Bošković su dva, tri puta opasno ugrozili sigurnog golmana Partizana Radovana Radakovića, dok je gostujući tim kontranapadima pokušavao da iznenadi Dešljenkovića.

Derbi je protekao u korektnoj i fer igri, pa sudija Radoman nije imao mnogo posla.

Rekli su ...

"Zahvalio bih našim navijačima na fantastičnoj podršci, žao mi je što nisam uspeo da im uzvratim golom koji bi nam svima dao razlog za slavlje. Odlično smo odigrali prvo poluvreme, možda i najbolje u poslednjih šest meseci. U drugom smo takođe mi imali inicijativu, ali napadi su bili jalovi, nismo više stvarali tako dobre šanse kao u prvih 45 minuta. Partizan je došao na naš stadion samo da se brani i u tome je i uspeo" (Mihailo Pjanović, centarfor Crvene zvezde).

"Moji fudbaleri su nadgradili našu zajedničku ideju, skovanu pre ove utakmice, odoleli domaćinu, mudro i disciplinovanim igranjem na sredini terena prepuštajući svesno inicijativu protivniku, da bi odbranili svoju mrežu i povremeno koristili prilike za kontranapade, zadržali do kraja ravnotežu snaga i konačnu prednost od sedam bodova koju smo stekli u dosadašnjem toku šampionata" (Ljubiša Tumbaković, trener Partizana).

U sukobu navijača osmoro povređenih

Beograd, 3. novembra (Tanjug) - Pred početak derbi utakmice fudbalskog prvenstva Jugoslavije, između Crvene zvezde i Partizana, danas je u sukobu navijača povređeno osam lica.

Prema navodima predstavnika Klinike Anlave, šestoro povređenih navijača je medicinski zbrinuto na toj klinici, dok je dvoje, zbog ozbiljnijih ozleda glave i grudnog koša, prebačeno u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu