<< Nazad



 

 

Taukeramika - PARTIZAN 80:85

Vitorija, ŠPANIJA, 31. oktobra (Tanjug/Rojters) - U 4. kolu "D" grupe Evropske lige za košarkaše večeras je u Vitoriji jugoslovenski vicešampion Partizan pobedio špansku Taukeramiku sa 85:80 (28:22, 21:23, 14:15, 22:20).

TAUKERAMIKA: Skola 16, Nokioni 9, Benet 8, Foare 9, Vidal 4, Timinskas 9, Tomašević, Petruška, Oberto 13 i Korkijani 12.

PARTIZAN: Šćepanović 26, Živković, Nađfei, Gajić, Stanojević 12, Materić 3, Glintić 4, Krstić 8, Vujanić 10, Avdalović 5 i Čanak 17,

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu u gostima u Evropskoj ligi. Igrači beogradskog tima su večeras igrali dobro tokom čitavog meča, odlično su se organizovali u odbrani, a solidno ih je služio i šut, pa su zasluženo pobedili jednog od najvećih kandidata za konačan trijumf u Evroligi, špansku Taukeramiku.

Beograđani su u duel sa favorizovanim protivnikom ušli bez respekta. Od početka meča su nametnuli brz ritam igre, lako su probijali odbranu domaćeg tima, pa su već u prvoj četvrtini stekli desetak poena prednost.

Taukeramika se, ipak, brzo adaptirala na Partizanov ritam igre. Nakon početnog šoka košarkaši španskog tima su zaigrali čvršće i agresivnije, a poseban pritisak su izvršili na spoljnu liniju jugoslovenske ekipe.

Partizan je, međutim, vešto čuvao vođstvo, pa je u poslednju deonicu meča ušao sa tri poena prednosti. Iako su taj deo susreta odigrali bez glavnog organizatora igre Vujanića, "crno beli" su nastavili da jakim tempom lome otpor protivnika.

Pošto je naš tim stigao do viška od osam poena, igrači Taukeramike su počeli da igraju mnogo brže i agresivnije, pa su znatno više i grešili.

Partizan je to iskoristio, dobro je izvodio slobodna bacanja u završnici meča i zasluženo je stigao do značajne pobede.

Rezultati ostalih utakmica 4. kola u "D" grupi

SKAVOLINI (Italija) - AEK (Grčka) 68:89
OSTENDE (Belgija) - ASVEL (Francuska) 77:88
URAL (Rusija) - CIBONA (Hrvatska) 85:66



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu