<< Nazad



 

 

BUDUĆNOST - CSKA 72:103

Podgorica, 25. oktobar (Glas javnosti) - Brojni zvižduci gledališta koji su "Moračom" zavladali još od polovine treće četvrtine dovoljno govore o bruci Budućnosti protiv CSKA.

Prilično bezvoljnu i bezidejnu igru izabranika Zorana Sretenovića, iz koje je odskakao jedino raspoloženi Nikola Jestratijević gosti iz Moskve počeli su da kažnjavaju od samog početka... I umesto da 33:45 s konca prvih 20 minuta bude znak da se na odmoru trgnu iz letargije, Podgoričani su u nastavku krenuli u još gorem stilu, dopustivši protivniku da im nanese do sada najteži poraz u Evroligi koji bi morao upravu domaćih da natera na razmišljanje o hitnim merama ukoliko žele da se spreče brukanje jugoslovenskog šampiona po Evropi.

- Teško je dati neke ocene nakon ovakvog poraza. Znali smo da su Rusima najjače oružje kontra i trojke, ali nismo ih sprečili. Izgledali smo kao smo ne znam kakav tim, a ne kao učesnik Evrolige. Očigedno je da nam je najveći problem brz psihološki pad - rezimirao je trener Podgoričana Zoran Sretenović.

Direktor Podgoričana Danilo Mitrović bio je utučen ne samo zbog visokog poraza, već i zbog vandalskog čina jednog navijača koji je utrčao u teren i udario Hrvata Gordana Giričeka, igrača CSKA.

- Ne znam gde mi je glava. Znam da vas zanima da li će biti nekih smena, ali u ovom trenuku ne bih mogao ništa da vam odgovorim. Mnogo mirnije glave ćemo o svemo razmišljati nakon (ne)prespavane noći - izjavio je Mitrović.

- Šta ćemo, dogodilo se. Domaćin je sve učinio da ne dođe do bilo kakvog incidenta, tako da nemam ni na čemu da im zamerim - bio je iskren Giriček. - Nisam ni video da me je "navijač" udario. U tom momentu sam rekao Turkanu da mi je pukla tetiva.

BUDUĆNOST (Podgorica, JUGOSLAVIJA) - CSKA (Moskva, RUSIJA) 72:103 (20:28 13:17 17:33 22:25)

Dvorana: Morača. Gledalaca: 3.000. Sudije: Rekena (Španija), Ribnik (Ukrajina), Dolinek (Češka).

BUDUĆNOST: Bakić 4, Smiljanić 5, Radonjić 14, Rakočević 15, Sekulić, Vukčević, Radunović, Kuzmanović 2, Milojević 10, Čabarkapa 2, Jestratijević 20 (9 skokova), Pejčinović.

CSKA: Mekantis 13, Aleksejev, Turkan 23, Umbrasko, Padijus, Morgunov 7, Giriček 25, Pašutin 15, Rodžers, Miglijeniks, Domani 5, Penijenko 12, Savkov.

Rezultati ostalih utakmica 3. kola u "C" grupi

PAU ORTEZ (Francuska) - PANATINAIKOS (Grčka) 67:79
ZADAR (Hrvatska) - REAL (Španija) 73:81
NOVO MESTO (Slovenija) - SKIPER (Italija) 94:100



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu