<< Nazad



 

 

Skiper - BUDUĆNOST 109:79

Bolonja, ITALIJA, 18. oktobar (Glas javnosti) - Crnu nedelju jugoslovenske košarke u Evroligi koju su počeli košarkaši Partizana u sredu u Atini protiv AEK zaključila je Budućnost sinoćnjim porazom u Bolonji od Skipera - 79:109.

Jedini razlika u dva debakla naših najboljih klubova je što su, u odnosu na Beograđane, Podgoričani sjajno odigrali prvih deset minuta. Bili su i u vođstvu, da bi uz zvuk sirene za kraj četvrtine, trojkom s preko osam metara, Bazile doneo prednost domaćinu i tako najavio katastrofu jugoslovenskog šampiona.

Ipak ključni momenat da brod kormilara Zorana Sretenovića počne nezadrživo da tone zbio se početkom druge deonice. Do tada odlični Dejan Milojević prvo je napravio treću ličnu grešku, a zatim zbog nesportskog reagovanja na doduše čudnu odluku sudija, "vezao" i četvrtu.

Njegov izlazak iz igre kao i opterećenost s dva faula Žarka Čabarkape prinudili su Sretenovića da postavi zonsku odbranu, što je čini se i bila presudna greška. Za samo nekoliko minuta, trojkama Bazilea, Menegina i Galande domaćin je počeo da rastura zonu Podgoričana.

Bokserski rečeno, bio je to nokdaun iz kog jugoslovenski šampion ne samo da se nije povratio do kraja meča već je tonuo sve dublje. Iskusni Italijani su to znali da iskoriste i preostalo vreme iskoristili su za šuterski trening i naplatu dugova od pre dve godine kada su od istog protivnika u istoj dvorani pretprpeli neočekivani poraz.

SKIPER (Bolonja, ITALIJA) - BUDUĆNOST (Podgorica, JUGOSLAVIJA) 109:79 (17:14 35:21 30:18, 21-26)

Dvorana: Paladoco. Gledalaca: 3.000. Sudije: Maestr, Bezanson (Francuska), Betankur (Španija).

SKIPER: Selestin 2, Bazile 17, Fućka 19, Eftimov 17, Savić 8, Menegin 8, Milić 17, Van der Špigl, Galanda 18, Piluti 3, Pekia 2.

BUDUĆNOST: Bakić, Arsić 2, Radonjić 2, Rakočević 10, Sekulić 2, Vukčević 9, Radunović 4, Kuazmanović 19, Milojević 2, Čabarkapa 7, Jestratijević 12, Pejčinović 7.

Rezultati ostalih utakmica 2. kola u "C" grupi

CSKA (Rusija) - PANATINAIKOS (Grčka) 85:91
REAL (Španija) - NOVO MESTO (Slovenija) 87:93
ZADAR (Hrvatska) - PAU ORTEZ (Francuska) 79:83



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu