<< Nazad



 

 

Poslednja igra Dragana Stojkovića

Stojković na ramenima igrača i navijača (foto: pixy10.com)

Nagoja, JAPAN, 7. oktobar (Politika) - Japanci su na veličanstven način ispratili Dragana Stojkovića u fudbalsku penziju. U revijalnom meču protiv Crvene zvezde viđen je spektakl. Nagoja je pobedila crveno-bele, koji su igrali u kombinovanom sastavu, a rezultat je bio 6:0. On ipak, nije bio primaran pošto su sve oči bile uprte u dugogodišnjeg jugoslovenskog reprezentativca.

Želja Piksija bila je da se od fudbala oprosti u meču svoja dva najdraža kluba: Crvene zvezde i Nagoje. Prvo poluvreme Stojković je igrao u crveno-belom dresu, a u drugom je predvodio ekipu Nagoje u kojoj je proveo poslednjih šest i po godina.

Prvi deo susreta završen je rezultatom 3:0 za domaćina i to zahvaljujući Brazilcima. Lesle je postigao jedan, a Ramos dva gola.

U tom periodu susreta i fudbaleri jugoslovenskog šampiona imali su dobre prilike preko Spalevića, Kocića i Mirkovića.

Pravo oduševljenje na tribinama, uz vatromet, viđeno je kada je Piksi obukao dres Nagoje na početku drugog poluvremena. Čim bi Stojković primio loptu sa tribina bi se čuo gromoglasan aplauz.

Posle odlične asistencije proslavljenog jugoslovenskog internacionalca Lasle je u 48. minutu postigao i četvrti gol za Nagoju. Do kraja susreta Ramos je još jednom zatresao mrežu Zvezde, a tačku je stavio rezervista Harata šest minuta pre kraja.

Što se tiče fudbalera Zvezde, doživeli su ubedljiv poraz koji je možda i previsok za sve ono što se događalo na terenu, jer su se propisno ispromašivali. Sve je, ipak, bilo u znaku Stojkovića, a da rezultat nije pisao na semaforu, malo ko bi i obraćao pažnju na njega.

Posle susreta Dragan Stojković dugo nije mogao da izađe sa terena, jer su Japanci želeli da dodirnu svoje božanstvo.

- Ne mogu da pronađem reči za ovo što su mi Japanci priredili. Zaista sam dirnut, a ovaj spektakl pamtiću celog života. Bilo je sve zaista fenomenalno i hvala svima koji su doprineli da mi se daruje ovakav poklon. Nisam mogao da poželim lepši završetak karijere - istakao je Dragan Stojković.

Piksi se zajedno sa fudbalerima Zvezde danas vraća u Beograd, ali dugo, dugo ostaće u srcima Japanaca.

Stadion Nagoje. Sudija: Joami Makijata (Japan). Gledalaca: 45.000. Strelci: 1:0 Lesle u 17, 2:0 Ramos u 30, 3:0 Ramos u 40, 4:0 Lesle u 48, 5:0 Ramos u 78, 6:0 Harata u 84. minutu.

NAGOJA GRAMPUS: Naradžami, Omari, Mišizava, Siraoka, Nakatani, Jakai, Jamaguti, Nakamura, Lesle, Ramos, Morijama. Igrali su još: D. Stojković, Hamda, Kajamuto, Poga, Harata, Okojama, Hara, Andrijano.

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković, Đenić, Bulić, Vidić, Đukić, Glogovac, Kocić, D. Stojković, Orahovac, Mirković, Spalević. Igrali su još: V. Stojković, Damjanović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu