<< Nazad



 

 

U najjačem sastavu protiv Luksemburga

Beograd, 1. oktobra (Tanjug) - Selektorska komisija Fudbalskog saveza Jugoslavije, koju su predstavljali Ivan Ćurković i Dejan Savićević, saopštila je danas imena kandidata za sastav nacionalnog tima za utakmicu protiv Luksemburga, 6. oktobra u Beogradu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Ivica Kralj (PSV Ajndhoven), Saša Stevanović (OFK Beograd).

Odbrana: Nikola Lazetić i Zoran Mirković (Fenerbakče, Turska), Goran Đorović (La Korunja), Siniša Mihajlović (Lacio), Mladen Krstajić (Verder), Milan Obradović (Lokomotiva, Moskva), Dejan Ognjanović (Partizan), Ivan Gvozdenović (C.zvezda).

Sredina terena: Slaviša Jokanović (Čelzi), Ljubinko Drulović (Benfika), Dejan Stanković (Lacio), Ivan Tomić (R oma), Predrag Đorđević (Olimpijakos), Saša Ilić (Partizan), Radovan Krivokapić (Vojvodina), Igor Duljaj (Partizan).

Napada: Predrag Mijatović (Fiorentina), Savo Milošević (Parma), Mateja Kežman (PSV Ajndhoven), Mihajlo Pjanović (C.zvezda).

"Svi pozvani igrači su sa oduševljem pristali da ponovo igraju u državnom timu. Samo su Miroslav Đukić i Darko Kovačević zamolili da budu izostavljeni sa meča protiv Luksemburga. Đukić je smatrao da ta utakmica moze da prođe bez njega, dok Kovačević želi da se ustali u prvoj ekipi Lacija", rekao je Savićević.

U reprezentaciju se vratio Siniša Mihajlović, koji je poslednjih nekoliko nedelja bio povređen. On će, prema rečima Savićevića, trenirati u Beogradu, a ukoliko bude spreman, zauzeće svoje mesto u odbrani reprezentacije Jugoslavije.

Na spisku nema Bobana Dmitrovića, koji ima dva žuta kartona, kao i Vladimira Jugovića, koji je još povređen.

"Protiv Luksemburga ćemo igrati ozbiljno. Želimo da pobedom završimo kvalifikacije. Ne zanima nas rezulat u Ljubljani, gde će igrati Slovenija i Farska Ostrva, sve dok ne budemo sigurni u naš uspeh", rekao je Savićević.

Na pitanje otkud na spisku reprezentativaca i napadač Crvene zvezde Mihajlo Pjanović, Savićević je rekao:

"Znamo da je Pjanović imao problema sa trenerima u mladoj reprezentaciji i sa Slavoljubom Muslinom. On je, međutim, najbolji napadač u Jugoslaviji i zato smo ga pozvali. Nadam se da u reprezentaciji neće praviti probleme".

Jugoslovenska reprezentacija će pripreme za meč protiv Luksemburga početi sutra na terenima "Teleoptika". Istog dana "plavi" putuju u Banja Luku, gde će u sredu odigrati trening utakmicu s domaćim Borcem, povodom 75. godina postojanja tog kluba.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu