<< Nazad



 

 

Partizan - Rapid (Beč) 1:0 (0:0)

Rene Vagner beži Branku Bajiću

Beograd, 20. septembra (Tanjug) - U prvoj utakmici prvog kola Kupa UEFA večeras je u Beogradu jugoslovenski predstavnik Partizan pobedio austrijski tim Rapid iz Beča sa 1:0 (0:0).

Utakmica je odigrana na stadionu Partizana po prijatnom vremenu za igru pred oko 15.000 gledalaca, a sudio je Jorgos Kasnaferi (Grčka).

Jedini gol postigao je Bajić u 90. minutu.

Žuti kartoni: Ognjanović, Mišković (Partizan), Frojnd i Lagonikakis (Rapid).

PARTIZAN: R.Ilić, Jeremić (Mišković), Ćirković (Trobok), Duljaj, Ognjanović, Bajić, Vukić, S.Ilić, Delibašić, Ilijev (Bečanović), Čakar.

RAPID: Majer, Frojnd, Saler (Cingler), Ivanščic (Valner), Pojment, Lagonikakis, Jažić, Ratajčik, Vagner, Hiden, Prišč (Šicvald).

Golom Bajića u poslednjem minutu regularnog toka Partizan je zabeležio minimalnu pobedu protiv Rapida u prvom kolu Kupu UEFA. Način na koji su ostvarili, muka koja joj je prethodila, i problemi koje je ona nemetnula možda pobedu čine slađom, ali, na žalost, ne ostaje velika nada da su "crno-beli" sposobni da se plasiraju u sledeće kolo.

Beograđani su igrali sporo, neorganizovano, bez pravih akcija i jasne koncepcije. Fudbaleri beogradskog kluba uglavnom su pokušavali da kroz sredinu terena dođu do prilike za gol, što je protivnik lako i vešto spečavao.

Zanemarivši potpuno igru s bokova, s odbrambenim fudbalerima koji su se izuzetno loše snalazili u ofanzivnim akcijama, Partizan gotovo da nije ni ulazio u šesnaesterac protivnika, a svi ozbiljniji ataci na gol golmana gostiju Majera bili su zapravo šutevi Čakara iz slobodnih udaraca.

Za razliku od domaćeg tima, Rapid je delovao kao ekipa koja ima jasan cilj i koja zna način da ga ostvari. Gosti su igrali defanzivnije, lako su kvarili akcije Parizana na sredini terena i brzo i jednostavno osvajali teren i izvodili kontranapade. Bečlije su čak četiri puta bili sami ispred čuvara mreže Partizana Radiše Ilića, ali nisu pokazali umešnost da realizuju gotovo idealne prilike.

Na večerašnjoj utakmici, osim Duljaja, nijedan igrač Partizana nije dokazao da je sposoban da odgovori zahtevima modernog fudbala. U revanš susretu "crno-beli" će morati da igraju ne samo bolje već i drugačije. Utakmica u Beču je prilika za Partizanove fudbalere da pokažu da li su sposobni za transformaciju u moderan, dinamičan evropski tim. Ukoliko nisu u stanju da to učine, moraće sebi da priznaju da je provincijska konkurencija pravi ambijent za njih.

*****

CSKA - Crvena zvezda 3:2 (1:1)

Mihajlo Pjanović i Aleksandar Malicev u duelu

Kijev, UKRAJINA, 20. septembra (Tanjug) - U prvom susretu prvog kola Kupa UEFA danas su u Kijevu fudbaleri domaćeg CSKA savladali beogradsku Crvenu zvezdu sa 3:2 (1:1).

Na stadionu "Dinama", pred oko 15.000 gledalaca, sudio je Mekdonald (Škotska).

Golove su postigli: Serhij Tkačenko u 45, Ruslan Kostišin u 49 i Serhij Zakarljuka u 66. minutu za domaće, a Mihajlo Pjanović u 34. i Milenko Aćimović u 67. minutu iz jedanaesterca za goste.

CSKA: Kernozenko, Anjenkov, Malicev, Kurlik, Bilozor, Mikadze, Zakarljuk, Kostišin, Volojsenko, Tkačenko (Poloruš), Balicki.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković, Lalatović, Matijašević, Glogovac (Vukomanović), Lerinc (Bratić), Gvozdenović, Ilić, Jelić (Spalević), Aćimović i Pjanović.

Posle izvanredne igre u prvom poluvremenu, kada su potpuno dominirali terenom i poveli pogotkom Pjanovića u 34. minutu, "crveno-beli" su u narednih 45 minuta napravili taktičku grešku, jer su defanzivom želeli da sačuvaju rezultat iz prvog dela susreta.

To im se osvetilo, jer su domaći ne samo izjednačili rezultat na 1:1 (pogotkom Tkačenka u 45. minutu), već su poveli sa 3:1: najpre je Kostišin, posle samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu, savladao Ranđelovića (2:1), a zatim je Zakarljuk, u 66. minutu, dao treći gol za Kijevljane.

Samo minut kasnije, jedan igrač domaćih igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, pa je škotski sudija Mekdonald opravdano pokazao na belu tačku. Realizator najteže kazne bio je slovenački reprezentativac Aćimović, koji je zapamćen u Kijevu po tome što je izvanrednim pogotkom "zavio u crno" nacionalni tim Ukrajine u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2000. godine.

Do kraja utakmice gosti iz Beograda su i dalje bili tehnički superironiji, ali su kijevski "armejci" i dalje igrali agresivno i samim tim bili opasniji po protivnikov gol.

*****

Kopenhagen - Obilić 2:0 (1:0)

Kopenhagen, DANSKA, 20. septembra (Tanjug) - U prvoj utakmici prvog kola Kupa UEFA večeras su fudbaleri danskog prvoligaša Kopenhagena na svom terenu savladali ekipu beogradskog Obilića sa 2:0 (1:0).

Oba pogotka je postigao Fernandez - u 8. i 63. minutu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu