<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Rusija 3:0

Ostrava, ČEŠKA REPUBLIKA, 15. septembra (Tanjug) - Reprezentacija Jugoslavije plasirala se u finale 22. prvenstva Evrope pošto je u Ostravi pobedila odgovarajuću selekciju Rusije sa 3:0 (25:20, 25:17, 29:27).

Polufinalna utakmica je odigrana u dvorani Poruba, pred oko 2.500 gledalaca, a sudili su Lothauzer (Nemačka) i Bajši (Slovačka).

JUGOSLAVIJA: Jokanovic, Marić, Škorić, Boškan, Mešter, Mijić, N. Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković i Vušurović.

RUSIJA: Abramov, Olikver, Šulepov, Kazakov, Mitkov, Tetjukin, Jakovljev, Knamutkin, Košarev, Gerasimov, Arhipov i Kulečov.

Ubedljivom i sigurnom igrom Jugoslavija je lako pobedila Rusiju i drugi put izborila plasman u finale šampionata Evrope.

"Plavi" su u susret ušli veoma motivisano i za samo 70 minuta su završili posao, iako u igru nije ulazio jedan od najboljih odbojkaša sveta Vladimir Grbić.

Jugosloveni su već na početku pokazali da neće dozvoliti iznenađenje. Nikola Grbić je precizno organizovao akcije našeg tima, dok su Miljković i Vujević uspešno probijali odbranu protivnika. Uz dobru igru u bloku i solidan prijem servisa Jugoslavija je brzo povela sa 1:0.

Jugosloveni su lako razbili koncepciju igre ruskog tima i u drugom setu. Zahvaljujući gotovo neprobojnom bloku Jugoslavija je povela sa 8:5, a potom i sa 14:10. Lucidni Nikola Grbić je često zbunjivao protivničku odbranu, koji je delovao prilično demoralisano.

Zahvaljujući dobrim servisima Nikole Grbića Jugoslavija je početkom trećeg seta povela sa 5:0. Jugoslavija je nastavila da igra dobro i brzo je došla do prednosti od 10:2.

Ruski reprezentativci su tada uložili poslednje napore da preokrenu rezultat, polako su smanjivali visoko vođstvo protivnika, a upornost im se isplatila kada su poenom Jakovljeva uspeli da izjednače na 21:21.

Timovi su, zatim, naizmenično osvajali poene, a pobedu jugoslovenskom timu, uz malo sreće, doneo je Gorna Vujević, čiji se servis od mreže odbio u polje ruskog tima.

U borbi za zlatnu medalju Jugoslavija će sutra igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope Italije, ekipe koju je u takmičenju u A grupi ubedljivo pobedila sa 3:0.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu