<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Italija 3:0

Ostrava, ČEŠKA REPUBLIKA, 12. septembra - Odbojkaši Jugoslavije pobedom protiv aktuelnog evropskog prvaka Italije osvojili su presudne bodove za ulazak među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Utakmica je protekla je u velikim oscilacijama obe ekipe, premda je Jugoslavija ostvarila ubedljivu pobedu. Jugoslovenski odbojkaši najbolje sy igrali u prvom setu, kada im je gotovo sve polazilo za rukom.

U drugom i trećem setu, međutim, bilo je puno grešaka, što su iskoristili italijanski odbojkaši i povremeno visoko vođstvo jugoslovenske reprezentacije uspevali da dostignu, pa i pređu u vođstvo. Ipak, iskustvo jugoslovenskih reprezentativaca prevagnulo je u presudnim trenucima.

Selektor jugoslovenske reprezentacije Zoran Gajić u igru nije uvodio našeg najboljeg igrača Vladimira Grbića, kao ni blokera Igora Vušurevića. To je bio deo taktike, jer je sjajnog smečera čuvao za polufinale Evropskog Prvenstva.

Najbolji utisak u jugoslovenskoj reprezentaciji ostavili su, pre svih, Slobodan Boškan, koji je sjajno igrao na mreži i u napadu. Njemu su povremeno sjajno asistirali Goran Vujević, Ivan Miljković i libero Vasa Mijić.

Narednu utakmicu na EP Jugoslavija igra sutra, 13. septembra, protiv selekcije Nemačke.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše, Ostrava, ČEŠKA REPUBLIKA, Druga grupa, 4. kolo, 12. septembar

JUGOSLAVIJA - ITALIJA 3:0 (25:21, 25:23, 27:25). Trajanje: 1:24. Gledalaca: 1.800.

JUGOSLAVIJA: Mešter, Nikola Grbić, Gerić, Vujević, Mijić, Miljković, Boškan, Vušurović, Vladimir Grbić, Škorić, Jokanović, Marić.

ITALIJA: Meoni, Vermiljo, Papi, Sartoreti, Feji, Bovalenta, Korsano, Bernardi, Zlatanov, Đombini, Tenkati i Kasoli.

Najkorisniji igrači jugoslovenske selekcije: Slobodan Boškan je osvojio 15 poena (12/20 u napadu, 3/5 u bloku), Goran Vujević 12 (10/19 u napadu, 2/4 u bloku) i Ivan Miljković 12 (11/29 u napadu i 1/12 u servisu)..

Posle meča

"Bio je to, psihološki, veoma tezak meč. Možemo biti zadovoljni igrom koju smo prikazali na današnjoj utakmici. Osvojili smo prvo mesto u grupi i to je ono što smo priželjkivali." (Nikola Grbić, kapiten jugoslovenske reprezentacije).

"Izgubili smo značajnu utakmicu, ali Jugosloveni su u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Moramo se koncetrisati na naredni susret sa Francuskom i učiniti sve da dobijemo taj meč. Ne smemo sebi dozvoliti da se vratimo kući nakon takmičenja po grupama." (Andrea Anastazi, selektor odbojkaške reprezentacije Italije).

Ranije vesti
10. septembar: JUGOSLAVIJA - Mađarska 3:1
9. septembar: JUGOSLAVIJA - Poljska 3:0
8. septembar: JUGOSLAVIJA - Francuska 3:2



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu