<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Francuska 3:2

Ostrava, ČEŠKA REPUBLIKA, 8. septembra (Tanjug) - Reprezentacija Jugoslavije startovala je pobedom na 22. prvenstvu Evrope za odbojkaše, koje je danas počelo u Ostravi (Češka), pošto je u prvom kolu B grupe savladala Francusku sa 3:2 (25:18, 25:21, 25:27, 23:25, 15:13).

Utakmica je odigrana u dvorani "Poruba" pred oko hiljadu gledalaca.

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Marić, Škorić, Boškan, Mešter, Mijić, N. Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković i Vušurović.

FRANCUSKA: Erp, Eno, Dakvin, Monerej, Kape, Granvorka, Antiga, Marke, Šamberten, Sisik, Brij i Leka.

Posle svih pet setova i 112 minuta efektivne igre, najbolji jugoslovenski odbojkaši zabeležili su prvu pobedu na 22. šampionatu "starog kontinenta", na kojem važe za jednog od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje.

Do očekivanog uspeha "plavi" su došli na, iznenađujuće, težak način. Posle prva dva seta činilo se da cela priča neće trajati dugo. Sigurna igra našeg tima, bez obzira što na terenu nije bilo povređenog Gorana Vujevića, rezultirala je dobijanjem oba seta prilično lako.

U trećem, nažalost, jugoslovenski odbojkaši pokazali su i drugo lice. Stekao se utisak kao da je rival potcenjen. Ni servis naših igrača nije funkcionisao kao do tada i "plavi brod" je ušao u kontra ritam. Čak ni greška finskog sudije Salonena kod poslednjeg poena u trećem setu, kojim je Jugoslavija direktno oštećena, ne sme biti razlog drame koja je trajala tako dugo.

Razlika u kvalitetu dve reprezentacije je, ipak, evidentna i sve je moralo biti završeno znatno ranije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu