<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Poljska 3:0

Ostrava, ČEŠKA REPUBLIKA, 9. septembra (Politika) - Iznenađujuća postava "plavih", na parketu se pojavio i Goran Vujević. Gajić je poverenje dao šestorki Nikola Grbić, Miljković, Gerić, Vušurović, Boškan, Vujević i naš sjajni libero Marić. Na drugoj strani Poljaci koji su dobro utakmicu odigrali protiv Nemačke bili su bledi kao krpe. Zna se zašto, uvek u važnim utakmicama nisu imali ni snage ni znanja da se suprotstave Jugoslaviji. Redovno su gubili utakmice maksimalnim rezultatom a to se repriziralo i u Ostravi - 3:0 (25:19, 25:14, 25:22). Opet je na tribinama bilo oko 1.000 poljskih navijača, oni su žestoko želeli trijumf svoga tima, ali su ostali tihi i nemi desetak Jugoslovena koji su se pojavili u dvorani su ih nađačali, orilo se "Plavi, plavi".

Na svim licima "plavih" iako su bila mirna i hladna, video se osećaj zadovoljstva. Mnogo sumnji je ostalo posle teške pobede nad Francuskom ali je večerašnja igra odbacila svaki trag da je Jugoslavija u krizi.

- Slika naparketu je sve pokazala, igrali smo muški, odgovorno i do kraja precizno. Samo da nas zdravlje posluži, medalja nam neće izmaći. Sigurno da moramo biti zadovoljni povratkom Gorana Vujevića - rekao je Zoran Gajić.

Svakako da je najzadovoljniji bio Goran Vujević koji šest dana praktično nije trenirao a odigrao je u ovom meču zapaženu ulogu.

- Sigurno da sam zadovoljan. Nisam mnogo gršeio, baš kao i cela ekipa. Imali smo igru od prvog trenutka. Protivniku nismo dali da diše. Nema razloga da strepimo, uveren sam da će naše igre biti sve kvalitetnije. Mirno čekamo derbi sa Italijom i verujem da odlazimo sigurno u polufinale - naglasio je Goran Vujević.

Mesto u prvoj šestorci dobio je Igor Vušurović i svoju šansu opet iskoristio. Solidan blok ali još bolji servis.

- Tukli smo ovu Poljsku u Katovicama pred 10.000 njihovih navijača, zar su oni mislili da će nas pobediti pred hiljadu. Uostalom, čuli ste one naše malobrojne sunarodnike kako su zbog toga njihovi "protivnici" zanemeli.

Kapiten Nikola Grbić je delovao mirno, staloženo. Vodo je tim kao pravi maestro:

- Ovo je naša igra, besprekoran prijem, sve je bilo pesma. Vraćamo se u formu, sada smo kompletni, tek ćemo pokazati koliko vredimo. Da ne zaborave da smo još olimpijski pobednici.

Statistika je Ivana Miljković aopet izbacila kao igrača utakmice. Uz razarajući smeč na ovom meču imao je četiri asa i četiri bloka - izvanredno!

- Sve ide po planu, "razbili" smo ih sa svih strana, tako ćemo terati do medalje - naglasio je Ivan Miljković.

Vladimir Grbić je dobio zasluženi odmor posle pet odigranih setova protiv Francuske, ali je u svakom trenutku bio spreman da uskoči na parket:

- Ovde sam da pomognem. Tim je najvažniji. Igrali smo besprekorno, ko je u nas makar malo posumnjao brzo smo ga razuverili.

U poljskom taboru samo tišina, pružili su ruke našim igračima, a kapiten Andrej Štelmah je priznao:

- Za nas je Jugoslavija kobna. Dobili smo kompleks. Želeli smo makar set a doživeli smo još jednu tešku lekciju. Želim Jugoslaviji da stigne do zlata jer vi igra najlepšu odbojku".

Novi selektor Vspanijali nije uspeo brojnim izmenama da pronađe šestorku koja bi se suprotstavila olimpijskom pobedniku.

- Svi smo želeli da se suprotstavimo Jugoslaviji, na žalost večeras je naš protivnik bio skoro nepogrešiv. Servis i blok nas je uništio. Mislim da će Jugoslavija stići do finala.

Dvorana: Poruba. Gledalaca: 1.200. Sudije: Zenović (Rusija), Noters (Belgija).

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Marić, Škorić, Boškan, Mešter, Mijić, N. Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Vušurović.

POLJSKA: Štelmah, Gruška, Novak, Zagumni, Murek, Vojčik, Musjelak, Mihalčik, Stancelevski, Sviderski, Papke, Ščerbanjuk.



Ranije vesti
8. septembar: JUGOSLAVIJA - Francuska 3:2



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu