<< Nazad



 

 

Slavilo se u Srbiji, Republici Srpskoj, Makedoniji ...

Trofej u pravim rukama!

Beograd - Osmo evropsko zlato "plavih" košarkaša obeleženo je tradicionalnom proslavom na Trgu Republike i okolnim beogradskim ulicama, uz prisustvo više hiljada poklonika jednog od najtrofejnijih jugoslovenskih sportova.

Muzikom iz automobila koji su zakrčili saobraćaj u centru grada, frenetičnim skandiranjem "Jugoslavija", "Srbija", "Plavi, plavi", "Šampioni","Najbolji ste, najbolji", mašući jugoslavenskim zastavama, uz klicanje svojim idolima Bodirogi, Stojakoviću, Jariću, Obradoviću..., Beograđani svih uzrasta slavili su uspeh jugoslovenske košarkaške škole do kasno u noć.

Dolazak evropskih prvaka na beogradski aerodrom "Surčin" očekuje se sutra, oko 16,15 časova, dok će doček ispred Skupštine grada biti upriličen oko 18,00 casova.

*****

Kosovska Mitrovica - Nekoliko stotina mladih, uprkos kiši, odmah nakon završetka utakmice našlo se na ulicama, proslavljajući titulu evropskih šampiona u košarci, uz pucnjavu, graju i jurnjavu kolima.

Jugoslovenske i srpske zastave vijorile su se ulicama, a velika zastava koju su doneli momci na glavni most na Ibru sa severne, srpske strane je razvijena i oko nje se okupljaju mladi.

U prvom momentu vojnici Kfora koji se nalaze na mostu bili su zbunjeni pucnjavom i zavladala je prava panika. Pojačane jedinice su pretrčale sa južne, albanske strane preko mosta, misleći da je u pitanju neki incident, a UNMIK policija je iz straha svoja vozila odmah preterala preko glavnog mosta u južnu Mitrovicu.

Kada su vojnici Kfora shvatili da je u pitanju samo slavlje, počeli su zajedno sa Srbima da se raduju.

*****

Skoplje - Poslednji koš Šćepanovića na utakmici protiv reprezentacije Turske slio se sa eksplozijama hiljada petardi koje su bacane kroz prozore, a nije izostala ni pucnjava iz vatrenog oružja.

Ne sačekavši dodelu medalja najboljim košarkašima Evrope, mnogi Skopljanci su se našli na ulicama, gde se vesele pobedi tima države u kojoj su bili do pre 10 godina. Formirana je i kolona vozila koja se kreće gradskim ulicama sa razvijenim jugoslovenskim trobojkama.

*****

Banjaluka - Građani Banjaluke u velikom broju su izašli na ulice da bi proslavili pobedu jugoslovenske košarkaške reprezentacije nad selekcijom Turske i osvojenu zlatnu medalju na evropskom prvenstvu.

Duga kolona automobila sa oduševljenim Banjalučanima, koji skandirajući nose zastave Jugoslavije i Republike Srpske, kretala se po gradu praćena bukom sirena i uz oduševljene pozdrave prolaznika.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu