<< Nazad



 

 

Bajer - CRVENA ZVEZDA 3:0

Nemoć: Bošković (Zvezda) na zemlji, Balag i Ramelov odnose loptu

Leverkuzen, NEMAČKA, 21. avgusta - Crvena zvezda nije uspela da se plasira u Ligu šampiona, pošto je nemački Bajer u dve utakmice trećeg kola kvalifikacija bio daleko bolji tim. Mlada ekipa jugoslovenskog šampiona nema za čim da žali - Nemci su u revanš utakmici bili superiorni i rezultatom 3:0 (2:0) sasvim zasluženo obezbedili učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. "Crveno-belima" ostaje nastup u Kupu evropske fudbalske unije (Kup UEFA) i nada da će, uz veliku naklonost Fortune prilikom žrebanja, proći barem jedno kolo.

Beograđani u Leverkuzenu nisu mogli da se suprostave iskusnom protivniku koji je od prvog minuta znao šta hoće i kako to da ostvari. Samo u uvodnim minutima susreta Crvena zvezda je bila ravnopravan suparnik i preko Spalevića zapretila golu golmana Buta. Bajer je, međutim, postepeno preuzimao kontrolu igre i sve opasnije napadao. Iz akcije koja se nije činila opasnom po gol Crvene zvezde, hitri Oliver Nojvil je lako stvorio sebi prostor i sa 25 metara, iskosa sa leve strane, uputio prizeman šut ka desnom uglu golmana Dišljenkovića. Nadomak neiskusnog čuvara mreže lopta je dobila "žabicu" i prvi put odsela u mreži gostiju - 1:0. Gol koji ide na dušu Dišljenkoviću ali i odbrambenim igračima Crvene zvezde koji su dozvolili Nojvilu da neometano šutira.

Ovaj pogodak označio je i početak kraja Zvezdinih nadanja da može do Lige šampiona. Domaćini su dobili krila i bilo je samo pitanje kada će povisiti vođstvo. To se dogodilo posle još jedne indolentne reakcije Zvezdine odbrane. Veteran Ulf Kirsten silovito je šutirao, lopta je udarila u prečku, i dok su Vukomanović i njegove kolege iz odbrane posmatrali njen let, 35-godišnji napadač Bajera je dotrčao i sa metra udaljenosti glavom loptu iz drugog pokušaja poslao u nebranjenu mrežu.

S obzirom na igru Zvezde u prvih 45 minuta, na pomolu je bila rezultatska katastrofa. Na sreću, domaćini su do kraja postigli samo još jedan pogodak. Oliver Nojvil je ponovo bio u centru pažnje, nakon odlične akcije Bajera u kojoj je izigrana kompletna odbrana "crveno-belih".

Tako se (neuspešno) završio još jedan pokušaj nekog jugoslovenskog kluba da se plasira u Ligu šampiona. Nakon nekoliko odličnih šansi Bajera, dve pogođene prečke, jasno je da je Zvezda rezultatski još i dobro prošla. Sreća je ovaj put spasla Beograđane debakla, ali je pitanje da li će tako blagonaklona biti i u utakmicama Kupa UEFA.

Kvalifikacije za ligu šampiona u fudbalu, revanš meč trećeg kola, Leverkuzen, NEMAČKA, 21. avgust

BAJER (Leverkuzen, NEMAČKA) - CRVENA ZVEZDA (Beograd, JUGOSLAVIJA) 3:0 (2:0)
Prvi susret u Beogradu: 0:0. U Ligu šampiona se plasirala nemačka ekipa, Zvezda nastavlja takmičenje u Kupu evropske fudbalske unije. Strelci: Nojvil (13, 60) i Kirsten (60). Gledalaca: 22.000. Sudija: Mesina (Italija).

BAJER: But, Novotni, Kirsten (od 65. Ojđeve), Pasturk, Balag, Lusio, Šnajder (od 82. Vranješ), Šebešćen (od 79. Živković), Nojvil, Ramelov, Plasence.

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković, Marković, Matijašević, Gvozdenović, Ilić (od 65. Kocić), Aćimović (od 55. Bratić), Bošković, Vukomanović, Lalatović, Spalević, Lerinc (od 70. Glogovac).


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu