<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Finska 3:1

Tampere, FINSKA, 19. avgust - Muška odbojkaška reprezentacija Jugoslavije plasirala se na Svetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Argentini, pošto je na kvalifikacionom turniru u finskom gradu Tampereu osvojila prvo mesto. Olimpijski šampion iz Sidneja rutinski je obavio posao pobedivši u sve tri utakmice uz samo tri izgubljena seta.

Nakon trijumfa nad selekcijama Nemačke i Bosne i Hercegovine, Jugoslavija je u trećem kolu pobedila i domaćine turnira istovetnim rezultatom kao i prethodne suparnike - 3:1. Rezultat po setovima je bio 25:19, 25:18, 21:25 i 25:23.

Jugoslovenska šestorka u sastavu: Nikola Grbić, Vujević, Miljković, Gerić, Boškan, Mešter i povratnik u reprezentaciju, libero Mijić, silovito je započela susret. Neodbranjivim servisima i raznovsrnom i borbenom igrom, "plavi" su lako dobili prvi set.

Ista slika se ponovila i u drugom setu. Posle 44 minuta igre Jugoslavija je vodila sa 2:0 u setovima.

Kada se u trećem setu učinilo da će Jugosloveni slaviti ubedljivu pobedu, borbeni Finci su serijom od 9:3, sa 16:18 stigli do 25:21 i zasluženo osvojili set.

Trudili su se Finci u četvrtom setu da načine preokret u meču, ali je presudilo iskustvo "plavih" momaka. Ekipa domaćina turnira uspela je da stigne na samo poen "minusa" (22:21), ali je onda Jugoslavija povela sa 23:21 i tu je bio kraj svakoj neizvesnosti.

Ledena dvorana. u Tampereu. Gledalaca: 3.500. Sudije: Sokulu (Turska) i Brost (Nemačka).

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Marić, Škorić, Boškan (11 osvojenih poena), Mešter (4), Mijić, Grbić (4), Gerić (15), Vujević (13), Miljković (24), Mrđa, Vušurović. Trener: Gajić.

FINSKA: M. Hakinen (7), Juvonen (3), Laurila, Akula (16), Birhonen, Samelvo (18), Heino (11), Mata, Tihinen, J. Hejkinen (13), Olikanen, Tolvanen. Trener: Hoivala.

Rezultati na kvalifikacionom turniru u Tampereu

PRVO KOLO: Jugoslavija - Nemačka 3:1, Finska - BiH 3:0.
DRUGO KOLO: Finska - Nemačka 3:1, Jugoslavija - BiH 3:1.
TREĆE KOLO: Jugoslavija - Finska 3:1, Nemačka - BiH 3:0.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu