<< Nazad



 

 

Santa Koloma - PARTIZAN 0:1

Andora, 9. avgust - Partizan je minimalnom pobedom u Andori protiv Santa Kolome uspešno započeo kvalifikacije za Kup UEFA, mada je, s obzirom na razliku u kvalitetu između jugoslovenskog i andorskog fudbala, pobeda gostiju morala biti izražena ubedljivijim rezultatom.

Do jedinog gola Partizan je stigao već u 6. minutu. Damir Čakar i Saša Ilić odigrali su dupli pas posle koga je povratnik u "crno-beli" tabor desnom nogom sa 14 metara pogodio gol Da Silve.

Umesto očekivanog rešetanja mreže domaćina, usledio je beskrajni niz promašenih šansi. Andorani su se branili bunkerom i igrali veoma oštro. Isprovociran njihovom grubom igrom, Saša Ilić je udario kapitena domaćih Beniteza zbog čega je pre vremena morao u svlačionicu.

SANTA KOLOMA: Da Silva, Perez, Makado, Arizo, Fereira, Diaz, Neli, Kvadros (Pedrosa), Gonzales, T. Gomez (Benitez), S. Gomez.

PARTIZAN: Radaković, Rašović, Bajić, Ognjanović, Ćirković, Jeremić, Trobok (Duljaj), Vukić (Rusmir), S. Ilić, Bečanović (Stolica), Čakar.

*****

OBILIĆ - Gi Gota 4:0 (2:0)

Beograd, 9. avgust - Obilić je obezbedio miran odlazak na revanš meč kvalifikacija za Kup UEFA, pošto je u prvoj utakmici na svom terenu ubedljivo pobedio tim sa Farskih Ostrva Gi Gotu sa 4:0 (2:0).

U 23. minutu posle, posle odlične kombinacije sa kapitenom Filipovicem, Simonović je načeo mrežu gostiju. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Saša Zorić je bio siguran sa 11 metara - 2:0.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 49. minutu, Mladenović je iz drugog pokušaja zatresao mrežu Farana. Isti igrač je u 63. minutu opravdano isključen posle grubog prekršaja nad Petersenom.

I sa desetoricom fudbalera, po veoma sparnom vremenu, Obilić je bio bolji tim. Tačku na ubedljiv trijumf domaćih stavio je Filipović u 66. minutu.

Stadion: Obilića na Vračaru u Beogradu. Gledalaca: 1.500. Sudija: Rud Budsen (Holandija). Strelci: Simonović u 23, Zorić u 45. (iz jedanaesterca), Mladenović u 49. i Filipović u 66. Žuti kartoni: Vidojević i Simonović (Obilić). Crveni karton: Mladenović u 63. minutu.

OBILIĆ: Simov, Babić (od 46. min. Aleksić), Ljubisavljević, N. Đorđević, Vargec, Zorić, Vidojević (od 79. min. V. Pejčić), Simonović, Zajić, Mladenović, Filipović.

GI GOTA: H. Hansen, Elijansen, H. Jarnskorg, L. Hansen, Peterson, M. Jangskorg, Tanjik (od 79. min. Palson),


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu