<< Nazad



 

 

CRVENA ZVEZDA - Bajer 0:0

Beskompromisno za svaku loptu: Pjanović, Ilić i Novotni

Beograd, 8. avgusta (Tanjug) - U prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za evropsku Ligu šampiona u fudbalu večeras su u Beogradu jugoslovenski prvak Crvena zvezda i nemački predstavnik Bajer iz Leverkuzena igrali nerešeno 0:0.

Revanš utakmica igra se 21. avgusta u Leverkuzenu.

Susret između Crvene zvezde i Bajera odigran je na stadionu Crvene zvezde, po toplom i sparnom vremenu, pred oko 45.000 gledalaca, a sudio je Jan Vegegeref iz Holandije.

Žuti kartoni: Marković, Jelić, Bratić (Zvezda), Lusio, Nojvil i Basturk (Bajer).

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković, Marković, Vukomanović, Matijašević, Lalatović, Ilić (Bratić), Lerinc, Aćimović (Bošković), Gvozdenović, Pjanović (Spalević), Jelić.

BAJER: But, Novotni, Živković (Vranješ), Kirsten (Brdarić), Basturk, Lusio, Šnajder, Sebešćen, Nojvil, Ramelov, Plasente.

Crvena zvezda nije uspela da stekne rezultatsku prednost pred revanš susret koji će se odigrati za dve nedelje.

Jugoslovenski predstavnik je igrao mnogo bolje nego protiv Omonije sa Kipra, ali je to, ipak, bilo nedovoljno da se savlada čvrsta i borbena ekipa iz Leverkuzena.

Trener "crveno belih" Slavoljub Muslin vratio je u tim oporavljenog Sašu Ilića, u napad je umesto Spalevića uveo Jelića i to je dalo bolji rezultat. Beograđani su igrali otvoreno, veoma sigurno na sredini terena ali je bilo primetno da dosta vode računa o odbrani svog gola.

Nemačka ekipa igrala je bojažljivo, sa akcentom na čvrstoj odbrani, u strahu od Zvezdinih protivnapada koji su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili gol gostiju.

U prvim minutima drugog dela, domaći su imali možda i najizgledniju priliku. Aćimović je u solo-prodoru ostavio iza sebe nekoliko protivničkih igrača i u momentu kada je došao u zonu šuta loptu poslao u središte šesnaesterca prema Pjanoviću. Centarfor "crveno-belih", okrenut leđima, pokušao je petom da postigne pogodak, ali se golman But nije dao iznenaditi.

I Nemci su u nekoliko navrata, uglavnom preko veterana Kirstena, zamalo uspeli da iskoriste neuigranost zadnje linije Zvezdine odbrane, ali je Dišljenković bio na visini zadatka.

Marjan Marković je u poslednjim trenucima susreta imao šansu da šutem iskosa sa desne strane Zvezdi donese pobedu, ali je lopta preletela prečku gola Bajera. Ostaje, međutim, utisak da je nerešen rezultat i najpravedniji ishod susreta.

*****

Bajer se uplašio Zvezde

Berlin, NEMAČKA, 9. avgusta (Tanjug) - Bajer iz Leverkuzena je sinoć igrao veoma loše protiv Crvene zvezde, uplašivši se da bi na stadionu koji su Beograđani, kako sinoć reče reporter televizije ZDF, "neskromno nazvali Marakana", mogli da prime više golova nego što bi bili u stanju da nadoknade u revanšu.

To je danas jednodušna ocena nemačkih medija, koji treneru Bajera Klausu Topmeleru zameraju na previše defanzivnoj, plašljivoj igri protiv, kako kažu, protivnika bez velikih zvezda u svojim redovima i bez internacionalnog iskustva.

"Igrali smo previše skromno, bez ambicija da postignemo gol, a to je greška, jer se odmah moglo uočiti da je odbrana Beograđana ranjiva", priznao je, u izjavi televiziji ZDF, kapiten "farmaceuta" iz Leverkuzena Jens Novotni.

Utakmica je, inače, pokazala - kako ocenjuje "Bild" iz Hamburga - da je putovanje Bajera u Beograd bilo daleko od običnog "otaljavanja formalnosti".

"Crvena zvezda je itekako dobar tim, sa puno mladih, tehnički vrlo prefinjenih igrača", ocenjuje "Bild", dodajući da je to prilično iznenađenje s obzirom, kako kaže, na tešku privrednu situaciju u Srbiji, koja klubove primorava da svake godine prodaju svoje najbolje igrače.

Opšta ocena nemačkih medija je da je nerešenim rezultatom u Beogradu Bajer učinio ogroman korak ka Ligi šampiona, te da će Crvena zvezda morati da se zadovolji "ligom gubitnika", kako ovdašnja štampa često naziva Kup UEFA.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu