<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Hrvatska 6:5

Hagen, NEMAČKA, 3. avgust (Politika) - Jugoslovenski vaterpolisti nisu mogli u polufinalu da pobede Mađare, jer nisu igrali pod ravnopravnim uslovima, ali su za utehu ipak uspeli da osvoje medalju. U utakmici za treće mesto savladali su Hrvate na produžetke sa 6:5 (1:1, 1:1, 1:1, 2:2, 1:0, 0:0), od kojih su bili bolji i u četvrtfinalnoj grupi.

Iako je otišla u Hagen (Nemačka) bez velikih ambicija i u poslednji trenutak (do samog odlaska je bilo neizvesno da li će biti para da trostruki uzastopni prvak Evrope brani titulu) naša reprezentacija nada (u njoj igraju vaterpolisti rođeni 1983. i mlađi) je ne samo osvetlala obraz, nego da je sudije nisu teško oštetile igrala bi u finalu i po svemu sudeći ponovo donela zlato. Ali, u ovakvim okolnostima je i bronza ogroman uspeh, a još više raduje što nam vaterpolo očigledno ne mora da brine za budućnost.

Pobedonosni gol je dao Marko Ćuk na početku prvog nastavka. U finalu su Mađari pobedili Grčku sa 7:4.

Bazen: Kirhenbert. Gledalaca: 500. Sudije: Bokat (Slovačka) i Romont (Holandija). Isključenja: Jugoslavija 8, Hrvatska 6. Četverci: Jugoslavija 2(2).

JUGOSLAVIJA: G. Pjetlović, Mitrović, Janović 1, Nikić 3 (2), D. Pjetlović, Kuti, Vasiljević, Đuković, Ćuk 1, Mitrović, Obradović 1, Marić, Stanković.

HRVATSKA: Serdar, Kuzmanić, Andrijašević, Vrečić, Antić, Barbir, Bežić 1, Ribičić 1, Žanetić, Maleš, Bošković 2, Šutić, Letica 1.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu