<< Nazad



 

 

CRVENA ZVEZDA - Omonija 2:1

Gvozdenović (desno, Zvezda) i Vesko Mihajlović u duelu

Beograd, 1. avgusta (Tanjug) - Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za evropsku Ligu šampiona pošto su večeras u Beogradu u revanš utakmici 2. kola pobedili predstavnika Kipra Omoniju sa 2:1 (0:0).

U prvoj utakmici, odigranoj pre nedelju dana na Kipru, rezultat je bio nerešen 1:1.

U sledećem kolu kvalifikacija Crvena zvezda će 9. avgusta u Beogradu igrati protiv nemačkog predstavnika Bajera iz Leverkuzena.

Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde, po sparnom i toplom vremenu, pred oko 25.000 gledalaca, a sudio je Nemac Luc Fronlih.

Strelci: Lerinc u 52. i Aćimović u 79. za Crvenu zvezdu, a Kajafas u 51. minutu za Omoniju.

Žuti kartoni: Aćimović, Glogovac (Crvena zvezda), Teodotu, Kajafas i Peroa (Omonija).

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković, Marković (Glogovac), Lalatović. Matijašević, Vukomanović, Lerinc, Gvozdenović, Bošković (Vidić), Spalević (Jelić), Aćimović i Pjanović.

OMONIJA: Kristofi, Teodotu, Joakim, Panajotis, Haris (Pitas), Rajner, Mihajlović, Kajafas, Kirijakos (Nikolas), Ginter (Lefteris), Petroa.

Fudbaleri Crvene zvezde su uz dosta napora i uz mnogo sreće uspeli da se plasiraju u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim njihova igra pred utakmicu sa nemačkim predstavnikom, koja je već za nedelju dana, ne uliva optimizam.

Beograđani su tokom većeg dela susreta igrali slabo, nepovezano, bez pravih ideja u igri, pa je i predstavnik jedne drugorazredne fudbalske zemlje kao što je Kipar uspeo da potpuno ravnopravno igra sa našim prvakom.

Omonija je čak u pojedinim razdobljima meča potpuno nadigrala Crvenu zvezdu na sredini terena. Gosti su stvorili nekoliko izuzetno povoljnih prilika, ali nisu bili dovoljno koncentrisani da ih realizuju.

Crvena zvezda je igrala loše na sredini terena i bila je bezopasna u napadu, pa će trener Beograđana Slavoljub Muslin imati puno problema da u narednih nedelju dana podigne formu svoga tima i dovede je nivo da može da se suprotstavi nemačkom Bajeru.

*****

Rekli su ...

"Za mene nije iznenađenje kako je Omonija večeras igrala u Beogradu. Mi smo počeli bojažljivo, jer smo se plašili da će protivnik igrati na kontranapade. Zadovoljan sam rezultatom i igrom, a pokazali smo da možemo da izdržimo tempo svih 90 minuta" (Slavoljub Muslin, trener Crvene zvezde).

"Mislim da je i sudija dva puta pogrešio što nije pokazao na belu tačku. Mi smo svoju šansu propustili u Nikoziji pre nedelju dana, kada smo igrali bolje, imali više šansi. Zadovoljan sam i večerašnjom utakmicom i pored toga što nismo uspeli da se probijemo u sledeću rundu takmičenja" (Henk Hauard, trener Omonije).

"Pokazalo se i ovoga puta da je Omonija dobra ekipa. Nismo ih potcenili ni u prvoj utakmici, a ni večeras, pa je to donelo naš plasman u naredno kolo. Igrali smo nešto slabije zbog toga što je ekipa još mlada i neuigrana, ali mislim da ćemo daleko bolje igrati već za nedelju dana protiv Bajera" (Mihajlo Pjanovic, napadač Crvene zvezde).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu