<< Nazad



 

 

Omonija - CRVENA ZVEZDA 1:1

Mihajlo Pjanović (desno) postigao je jedini gol za "crveno-bele"

Nikozija, KIPAR, 25. jula (Tanjug) - U prvom meču 2. kola kvalifikacija za evropsku Ligu šampiona u fudbalu danas su u Nikoziji šampion Kipra Omonija i prvak Jugoslavije Crvena zvezda igrali nerešeno 1:1 (0:1).

Utakmica je odigrana na stadionu "G.S.P.", pred oko 18.000 gledalaca, a sudio je Španac Eduardo Ituralde Gonsales.

Strelci: Dibo u 70. za Omoniju, a Pjanović u 26. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti karton: Vukomanović (Crvena zvezda).

OMONIJA: Kristofi, Teodotu, Konacis, Georgiju (Dibo), Kajafas, Micingas, Nikolau, Mihajlović, Kontolesteros, Raufman, Konifas.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković, Vidić, Matijašević, Vukomanović, Gvozdenović, Ilić (Kocić), Aćimović, Lerinc (Bošković), Spalević, Pjanović.

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno sa Omonijom na Kipru i ostvarili povoljan rezultat za revanš meč u Beogradu.

Jugoslovenski šampion je u prvom poluvremenu bio bolji protivnik, dok je Omonija u drugom delu susreta bila superiornija, pa je Crvena zvezda uz dosta sreće uspela da izbegne poraz.

Beograđani su u prvih 45 minuta meča lako uspeli da preuzmu kontrolu nad sredinom terena i uspore igru protivnika. "Crveno beli" su pametno diktirali tempo igre, pa Omonija gotovo i da nije bila u prilici da ozbiljnije ugrozi gol Ranđelovića.

Naš tim je izveo nekoliko brzih kontranapada, ali bez konkretnog rezultata. U 26. minutu Pjanović je, ipak, uspeo da dovede Crvenu zvezdu u vođstvo. Aćimović je, umesto da, iz slobodnog udarca šutira na gol protivnika, lukavo pronašao Pjanovića, koji je glavom, sa oko pet metara, pogodio gol.

U nastavku susreta Omonija je zaigrala mnogo agresivnije i angažovanije, dok je jugoslovenski prvak potpuno stao. Kiprani su preuzeli kontrolu igre, non-stop bili pred golom protivnika i često stvarali prilike. Međutim "crveno beli" su imali dosta sreće.

Sredinom poluvremena je izgledalo da je kiparski tim posustao i da će Beograđani uspeti da sačuvaju prednost. Igrači našeg tima su čak uspeli i da stvore nekoliko prilika, a najbolju je propustio Spalević u 68. minutu.

Omonija je izjednačila u 70. minutu. Vukomanović nije dobro procenio let lopte, kratko je skočio, što je iskoristio Belgijanac Dibo, koji je sa ivice peterca savladao Ranđelovića.

I posle izjednačujućeg gola Kiprani su nastavili da napadaju. U mnogim duelima sa igračima Crvene zvezde su bili brži, veštiji i snažniji pa su do kraja utakmice još nekoliko puta bili u situaciji da postignu gol.

Međutim, sreća je bila uz "crveno bele", koji su, ipak, uspeli da sačuvaju nerešeni rezultat, pa s optimizmom mogu da očekuju revanš meč u Beogradu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu