<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Mađarska 8:7

Fukuoka, JAPAN, 25. jula - U drugoj utakmici polufinalne grupe "E" na 9. svetskom prvenstvu u vaterpolu, danas je u Fukuoki reprezentacija Jugoslavije savladala Mađarsku sa 8:7 (1:1, 1:0, 4:2, 2:4).

Golove za jugoslovensku reprezentaciju postigli su Šapić (3), Uskoković (2), Savić, Jelenić i Trbojević. Strelci za Mađarsku bili su Kašaš (3), Kiš (2) i Vari (2).

Sudili su Klemanso (Francuska) i Tulga (Turska).

Isključenja: JUGOSLAVIJA 11, Mađarska 6 puta.

Nakon nerešenog ishoda sa Italijom u predtakmičenju, poraz od selekcije Mađarske značio bi oproštaj od borbe za medalje na Svetskom prvenstvu. Nerešen rezultat doveo bi selekciju Jugoslavije u neugodan položaj jer bi njena sudbina zavisila od ishoda susreta između Mađarske i Italije, dok bi samo pobeda širom otvorila vrata polufinala.

Jugoslovenski vaterpolisti koji su tokom dosadašnjeg toka šampionata pružali uglavnom neubedljive igre, pokazali su svoje pravo lice baš kada je to trebalo. U borbi divova "plavi delfini" ponovo su bili bolji od olimpijskih šampiona, selekcije Mađarske, i kolo pre kraja obezbedili plasman u polufinale.

U prve dve četvrtine odbrane obe ekipe su odlično funkcionisale pa su postignuta samo tri pogotka. Odluka o pobedniku je pala u trećoj četvrtini kada su Jugosloveni u furioznom naletu poveli sa 6:3. Pošto je Trbojević početkom četvrte četvrtine postigao i sedmi gol za selekciju Jugoslavije, činilo se da je utakmica rešena. Mađari, međutim, koriste lagano opuštanje protivnika i sa tri uzastopna pogotka meč ponovo čine dramatičnim. Sve dileme rešio je Aleksandar Šapić svojim trećim golom, devetim na prvenstvu, 48 sekundi pre kraja. Mađari su imali taman toliko vremena da postignu gol, ali ne i da izbegnu poraz.

Reprezentacija Jugoslavije sutra igra poslednju utakmicu u četvrtfinalnoj grupi protiv Kazahstana.

*****

Raniji rezultati jugoslovenske selekcije

"A" grupa, 19. jul: JUGOSLAVIJA - Slovačka 7:6
"A" grupa, 21. jul: JUGOSLAVIJA - Italija 3:3
"A" grupa, 22. jul: JUGOSLAVIJA - Brazil 13:5
Četvrtfinalna "E" grupa, 24. jul: JUGOSLAVIJA - Grčka 4:3


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu