<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Brazil 13:5

Fukuoka, JAPAN, 22. jul - Protiv nejakog Brazila jugoslovenski vaterpolisti su igrali onoliko koliko je bilo potrebno. U prve dve četvrtine vrlo dobra igra je dovela do ubedljivih 7:2. U trećem delu mali pad i dekocentracija u napadu a zatim serija golova u poslednjih sedam minuta.

Jugoslavija je zauzela drugo mesto u "A" grupi, iza Italije koja je osvojila isti broj bodova, ali ima bolju gol-razliku. U novoformiranoj četvrtfinalnoj grupi naša reprezentacija startuje sa tri boda, koliko imaju i Italijani, dok su Mađari sakupili četiri. Grčka ima dva a bez bodova su Slovačka i Kazahstan. Susret Mađara i Jugoslovena u sredu dosta će rešiti, posebno kada je naš tim u pitanju. Pobeda "plave" sigurno vodi u polufinale, remi ih ostavlja u igri, ali će tada morati da sačekaju ishod utakmice Mađara i Italijana u četvrtak. "Plavi" će startovati utakmicom protiv Grka, a u četvrtak će igrati sa Kazahstanom.

JUGOSLAVIJA - BRAZIL 13:5 (4:1, 3:1, 1:2, 5:1)

Bazen: Hakato-no-Mori. Gledalaca: 300. Sudije: Najt (Novi Zeland) i Švejker (Australija). Iskljucenja: Jugoslavija 7 (6), Brazil 6 (0). Četverci: Jugoslavija 1 (1).

JUGOSLAVIJA: Šoštar, Trbojević 2, Šefik, Zimonjić, Savić 1, Ikodinović 2, Jelenić 1, Uskoković 1, Ćirić 1, Šapić 4 (1), Vujasinović, Vukanić, Peković 1.

BRAZIL: Kordeiro, Raposo, Caija, R. Peron 2, F. Peron 1, Seabra, Prusanski, Mačado 1, Galindo 1, Vijeira, Čagoa, Enrikes, Mameri.

*****

Raniji rezultati jugoslovenske selekcije

19. jul: JUGOSLAVIJA - Slovačka 7:6
21. jul: JUGOSLAVIJA - Italija 3:3



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu