<< Nazad



 

 

Sretenović nasledio Tanjevića

Zoran Sretenović

Podgorica, 18. jul - Nakon što se Bogdan Tanjević povukao sa mesta šefa stručnog štaba podgoričke Budućnosti i preuzeo francuski Asvel, rukovodstvo kluba koji je u sezoni za nama osvojio šampionat i kup, našlo je novo, pomalo iznenađujuće rešenje. Posle neuspelih pregovora sa bivšim selektorom jugoslovenske reprezentacije Dušanom Ivkovićem, bivšim trenerima Splita i cetinjskog Lovćena, Jasminom Repešom i Miodragom Kadijom, kao i najava da će igrač Budućnosti Dejan Radonjić sesti na trenersku klupu, ekipu iz Podgorice će u naredne tri godine voditi Zoran Sretenović, trenutno član poljskog Stala iz Ostrave.

U svojoj bogatoj igračkoj karijeri, Sretenović je nastupao za jugoslovenske klubove Crvenu zvezdu, Partizan, Borovicu, Radnički, ali je svoje najblistavije igračke trenutke imao kao član Jugoplastike (kasnije POP-a 84) sa kojom je tri puta uzastopno osvojio Kup evropskih šampiona. Kao reprezentativac dva puta je bio prvak Starog kontinenta - 1991. i 1995. godine.

- Ovo je veliki izazov za mene i glavni razlog zašto sam prekinuo igračku karijeru - rekao je nakon potpisivanja ugovora Sretenović. - Moram da priznam da me je ponuda Budućnosti iznenadila iako već dugo razmišljam da se posvetim trenerskom pozivu.

Iako je u Podgoricu stigao tek pre nekoliko dana, novi stručnjak šampiona se već upoznao sa igračkim kadrom.

- Prilično je zatvoren krug. Imamo mlad, ali izuzetno kvalitetan sastav. Ostala je nepoznanica oko ostanka, odnosno odlaska Dejana Tomaševića. Izlišno je napominjati koliko je jedan od najboljih evropskih centara važna karika u našem timu. Ukoliko promeni sredinu moramo da nađemo adekvatnu zamenu - zaključio je Sretenović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu