<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Slovačka 7:6

Fukuoka, JAPAN, 19. jula (Tanjug/AP) - Jugoslavija je uspešno startovala na vaterpolo turniru Svetskog prvenstva u plivačkim sportovima, koje se od 17. do 29. jula održava u Fukuoki (Japan), pobedivši u A grupi Slovačku sa 7:6 (1:1, 2:2, 2:2, 2:1).

Jugosloveni su, kao i pre mesec dana na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, gde su se okitili zlatnom medaljom, uložili mnogo napora dok nisu slomili otpor neugodnih Slovaka. Pobednik je odlučen tek u poslednjoj četvrtini, pošto su prethodno Aleksandar Ćirić, Aleksandar Šapić Petar Trbojević za dva minuta postigli tri pogotka za "plave".

"Potvrđeno je pravilo da je na velikim takmičenjima uvek najteža prva utakmica. Uspeli smo na kraju da slavimo minimalnu pobedu, baš kao i na prvenstvu Evrope, a Slovaci su još jednom pokazali da su veoma dobra ekipa, s nekoliko odličnih pojedinaca", izjavio je posle utakmice selektor "plavih" Nenad Manojlović.

U drugoj utakmici A grupe Italijani su bez problema pobedili Brazilce sa 6:1 i sada se sa zanimanjem očekuje predstojeći dvoboj finalista Evropskog prvenstva, Jugoslavije i Italije, koji je na programu preksutra, posle dana pauze na šampionatu.

"Susret s Brazilom predstavljao je dobar trening za nas uoči okršaja sa Jugoslovenima. Igrali smo s pola snage jer nas tek očekuju jaki rivali", rekao je italijanski reprezentativac Bogdan Rat.

*****

Svetsko prvenstvo u vaterpolu, A grupa, Fukuoka, Japan, 19. juli

JUGOSLAVIJA - SLOVAČKA 7:6 (1:1, 2:2, 2:2, 2:1)

Strelci za Jugoslaviju: Jelenić 2, Šapić 2, Ćirić 1, Ikodinović 1, Trbojević 1.

Strelci za Slovačku: Baćo 3, Čipov 1, Đuršći 1, Polačik 1.

Igrač više: JUGOSLAVIJA 9 (5), Slovačka 8 (6).

KRETANJE REZULTATA: 1:0 Jelenić, 1:1 Čipov, 2:1 Ikodinović (igrač više), 2:2 Đuršći (igrač više), 2:3 Baćo, 3:3 Jelenić (igrač više), 4:3 Šapić (igrac više), 4:4 Baćo (igrač više), 4:5 Baćo, 5:5 Ćirić (igrač više), 6:5 Šapić, 7:5 Trbojević, 7:6 Polačik.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu