<< Nazad



 

 

Budućnosti najteža, Partizanu lakša grupa

Venecija, ITALIJA, 10. jula (Tanjug) - Košarkaši Budućnosti nisu imali sreće na današnjem žrebu za Evroligu i dobili su najtežu grupu, dok je Partizan prošao mnogo bolje i u predtakmičenju će igrati u grupi za koju se može reći da je po meri "crno-belih".

Aktuelni prvaci Jugoslavije igraće u C grupi, a protivnici će im biti Panatinaikos, PAF, Real. Ortez, CSKA (Moskva), Zadar i jedan tim iz kvalifikacija. Partizan će igrati u D grupi zajedno sa ekipama Taukeramike, AEK-a, Asvela, Skavolinija, Cibone, Ostendea i jednog tima iz kvalifikacija.

U grupi A su Makabi, Olimpijakos, Beneton, Efes, Unikaha, Alba, Slask i tim iz kvalifikacija, a u grupi B će igrati Kinder, Barselona, Peristeri, Žalgiris, Ulker, Olimpija, London Tauers i Frankfurt.

U ovoj fazi takmičenja igraće se dvokružno, a nakon 14 kola prve četiri ekipe iz svake grupe će se plasirati za sledeću fazu takmičenja.

Direktor Budućnosti Danilo Mitrović imao je nakon žreba mnogo razloga za brigu, i najavio je žestoku borbu za četvrto mesto.

"Nismo imali sreće i dospeli smo u najtežu grupu. U ovom trenutku mogu samo da kažem da nam predstoji žestoka borba za prolaz u drugi krug. Po mom mišljenju, Real, Panatinaikos i PAF su već viđeni za plasman u drugi krug, a za četvrto mesto će se boriti Budućnost, CSKA i Ortez", rekao je Mitrović.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić izrazio je zadovoljstvo ishodom žreba i naglasio je da "crno-beli" imaju sasvim realne šanse da se kvalifikuju u drugu fazu takmičenja.

"Naša grupa ne može se svrstati u težu i imamo dobre izglede da budemo među prve četiri ekipe nakon prvog kruga. Plasman u drugu fazu takmičenja bio bi lep uspeh za Partizan, jer je ovogodišnja Euroliga izuzetno jaka", rekao je Todorić.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu