<< Nazad



 

 

SARTID - Minhen 1860 2:3

Smederevo, 7. jula (Politika) - Revanš susret drugog kola fudbalskog Intertoto kupa Sartid - Minhen 1860, odigran u Smederevu, završen je pobedom gostiju od 3:2 (1:1). Posle trijumfa u Azgzburgu, kod Minhena, sa 3:1 i današnjeg uspeha u Smederevu, nemački predstavnik sasvim zasluženo plasirao se u treće kolo u ovoj evropskoj fudbalskoj konkurenciji. Domaći tim nema za čim da žali jer je pobeđen od boljeg i iskusnijeg protivnika. Treba reći da su Smederevci i danas pružili solidnu partiju i da su vodili sa 2:1, ali su ipak poraženi sa 3:2. Fudbaleri Sartida nemaju sami sebi šta da zamere s obzirom da su prilikom svog prvog izlaska u Evropu bili dostojni rivali klubovima iz Škotske i Nemačke.

Još pre prvog zvižduka turskog sudije Mustafe Kulkua, trener nemačkog kluba Verner Lorant iznenadio je stručni štab domaće ekipe. On je, naime, na teren izveo postavu sa samo četvoricom igrača iz tima koji je pre nedelju dana igrao u Ausburgu.

Početak ove utakmice bio je sličan onom od pre 15 dana kada je ovde gostovao škotski Dandi. I tada su gosti došli u vođstvo već u prvim minutima, a to se dogodilo i danas ponovo. Minhen 1860. je u desetom minutu postigao neočekivano vođstvo od 1:0. Strelac je bio Maks koji je po zemlji poslao loptu u mrežu pored istrčalog golmana Smederevaca Nenada Lukića. To je bilo drugo neprijatno iznenađenje koje su gosti iz Bavarske priredili svojim domaćinima. Njihovom vođstvu prethodila je, međutim, prava opsada gostujućeg golmana Hofmana. Bila je to ofanziva u kojoj "oklopnici" nisu iskoristili tri zrele šanse da prvi dođu u vođstvo. Sartid je ipak izjednačio rezultat na 1:1 u 29. minutu efektnim golom kapitena Bogdanovića koji je neodbranjivo pogodio mrežu.

Prvo poluvreme, a takođe i drugo proteklo je u dinamičnoj igri i naizmeničnim napadima oba tima. Nemci su pokazali da su mnogo opasniji od domaćih fudbalera kada se nađu pred protivničkim golom jer oni šutiraju iz svih pozicija. Imali su još dve prilike za postizanje golova u prvom poluvremenu, ali je čuvar mreže Sartida Lukić oba puta odlično intervenisao. Domaći igrači prikazali su bolju igru na sredini terena a na odmor su mogli otići i sa vođstvom od 2:1 da je mladi Radosavljević pogodio nebranjenu mrežu Nemaca u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Drugi deo igre počeo je ofanzivom domaćeg tima koji je uspeo da dođe u vođstvo već u 48. minutu golom koji je Mudrinić postigao sa bele tačke. Jedanaesterac je sasvim zasluženo dosuđen jer je pred nemačkim golom srušen Zečević. Do preokreta u igri došlo je u 71. minutu kada je rezervni igrač Minhena 1860. Ipua posle iznenadnog kontranapada izjednačio rezultat na 2:2. Na isti način iz opasnog kontanapada Černi je po treći put prinudio golmana Sartida na kapitulaciju i to je bio konačan ishod od 2:3.

Stadion: Sartida. Gledalaca: 12.050. Sudija: Mustafa Kulkuu (Turska). Strelci: Bogdanović (29) i Mudrinić (48. iz penala) za Sartid, a Maks (10), Ipua (71) i Černi (87. minut) za Minhen 1860. Žuti kartoni: Radosavljević (Sartid), Maks i Černi (Minhen 1860).

SARTID: Lukić, Glogovac (Ramović), Mrdak, Sočanac, Radosavljević, Vasković, Bogdanović, Aleksić, Milosavljević, Mudrinić, (Krzmanić), Zečević (Antunović).

MINHEN 1860: Hofman, Zelić, Mikland, Riset, Maks, Hesler (Vajsenberger), Topalović, Černi, Borimirov, Šort (Ipua), Federer (Vota).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu