<< Nazad 

 

Žarko Paspalj ponovo u bolnici

Atina, GRČKA, 5. jula (Tanjug-agencije) - Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Žarko Paspalj, član humanitarne "Grupe 7", uspešno se oporavlja posle jučerašnjeg srčanog udara - saopštili su lekari privatne klinike Jatriko Kentro u Atini, gde je nekadašnji reprezentativac "plavih" naknadno smešten posle drugog infarkta.

Paspalj, koji se nalazi na intenzivnoj negi, sinoć je doživeo srčani udar dok je igrao tenis. Najpre je prevezen u državnu bolnicu Vula, a danas je, na zahtev njegovog lekara, smešten na specijalističku kliniku Jatriko Kentro.

Trideset petogodišnji košarkaški veteran, koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvajao titule svetskog prvaka i evropskog šampiona, uspešno je preležao prvi infarkt pre nekoliko meseci.

Posle uspešne karijere u beogradskom Partizana, popularni "Palja" branio je boje više grčkih prvoligaških klubova, uključujući i nacionalnih šampiona Panatinaikosa i Olimpijakosa.

"Njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće" - saopštio je portparol bolnice Jatriko Kentro.Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu