<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Japan 0:1

Oproštaj majstora: Dragan Stojković

Oita, JAPAN, 4. jul (agencije) - Golom Junići Imamota u 21. minutu utakmice, nacionalni tim Japana savladao je kombinovanu selekciju Jugoslavije i sa dve pobede osvojio ovogodišnji Kirin Kup.

Borbeniji domaćini pobedonosni pogodak postigli su nakon duplog pasa koji su razmenili Janagisava i Imamoto. Ovaj potonji je, zatim, sa 20-tak metara uputio precizan udarac pod prečku golmana Stevanovića.

"Plavi" su u 33. minutu mogli da izjednače, ali je posle šuta Igora Bogdanovića golman Kavagući odličnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

I u drugom poluvremenu su Japanci bili aktivniji i opasniji. Suzuki je u 67. minutu imao idealnu priliku da reši utakmicu, ali je na našu sreću reagovao poput početnika.

Igra i rezultat utakmice bili su u senci velikana jugoslovenskog fudbala, 36-godišnjeg igrača japanskog prvoligaša Nagoje Dragana Stojkovića, koji je poslednji put nastupio u "plavom" dresu. Sa 84 utakmice u reprezentaciji Jugoslavije, popularni Piksi je za samo jednu utakmicu zaostao za legendarnim Draganom Džajićem, rekorderom u broju nastupa za nacionalni tim.

JAPAN: Kavagući, Matsuda (Mijamoto), Morioka (kapiten) (Ito), Koji Nakata, Inamoto, Morišima, Toda, Hato, Ono (Hatori), Janagisava (Nakajama), Suzuki (Kubo).

JUGOSLAVIJA: Saša Stevanović (Ristović), Rašović (Čakar), Ognjanović, Dudić, Petković (Ćirković), Zorić, Trobok (Rađenović), Dragan Stojković (kapiten), Divić, Bogdanović (Stevanović), Živković.

Stadion u Oiti. Gledalaca: 38.000. Sudija: Rahman (Singapur).

*****

Rezultati na Kirin Kupu

JUGOSLAVIJA - Paragvaj 0:2, Japan - Paragvaj 2:0, JUGOSLAVIJA - Japan 0:1

Konačan plasman na Kirin Kupu

              
1. Japan        2 2 0 0  3:0  6
2. Paragvaj     2 1 0 1  2:2  3
3. JUGOSLAVIJA  2 0 0 2  0:3  0

*****

P I K S I !



Datum rođenja: 03/03/1965.
Mesto rođenja: Niš.
Visina: 175 cm.
Težina: 73 kg.
Pozicija: Sredina.
Klub: Nagoja Grampus Ejt (Japan).
Raniji klubovi: Radnički - Niš, Crvena zvezda - Beograd (oba iz Jugoslavije), Olimpik (Francuska), Verona (Italija).
Broj nastupa u reprezentaciji: 84.
Golovi: 15.
Debi u plavom dresu: Jugoslavija - Francuska 0-0 (12/11/1983).
Stojković je kao član reprezentacije igrao na evropskim prvenstvima u Francuskoj (1984) i Belgiji/Holandiji (2000), kao i na svetskim šampionatima u Italiji (1990) i Francuskoj (1998. godine). Osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu