<< Nazad



 

 

Dokić - Devenport 5:7, 4:6

Priznanje boljoj: Dokićeva čestita Devenportovoj

Vimbldon, ENGLESKA, 2. jul (agencije) - Najbolja jugoslovenska teniserka Jelena Dokić nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Vimbldonu, pošto je u osmini finala, sa 2:0 u setovima (5:7, 4:6) poražena od trećeg nosioca Lindzi Devenport iz Sjedinjenih Država.

Dokićeva je prva napravila "brejk" i u prvom setu povela sa 4:2. Međutim, bivša šampionka Vimbldona uspeva da dobije naredni gem na servis protivnice i smanji rezultat na 3:4. Kod rezultata 5:5, Amerikanka još jednim "brejkom" dolazi u vođstvo a potom sigurnim servisima ne pruža 18-godišnjoj Jugoslovenki nikakvu šansu za eventualni preokret. Posle 37 minuta igre Devenport dobija prvi set sa 7:5.

Dokićeva je imala novu priliku za "brejk" u drugom setu pri rezultatu 3:2, ali iskusna Devenport se spasava odličnim servisima i sigurnim udarcima. Nakon dvostruke servis greške, Jelena gubi svoj servis, a Lindzi prelazi u vođstvo od 4:3. Do kraja meča nije bilo neizvesnosti - Amerikanka koristi drugu meč loptu i posle 75 minuta igre obezbeđuje plasman u četvrtfinale Vimbldona.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu