<< Nazad



 

 

Pešićevi aduti za Tursku

Svetislav Pešić

Beograd, 2. jula (Tanjug) - Selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije Svetislav Pešić saopštio je danas spisak kandidata za sastav ekipe koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu, koje će se od 30. avgusta do 9. septembra održati u Turskoj.

Na Pešićevom spisku nalazi se 17 igrača: Dejan Bodiroga, Predrag Drobnjak, Milan Gurović, Nikola Jestratijević, Marko Jarić, Saša Obradović, Vladimir Radmanović, Igor Rakočević, Jovo Stanojević, Predrag Stojaković, Vlado Šćepanović, Dragan Tarlać, Dejan Tomašević, Dejan Milojević, Veselin Petrović, Ratko Varda i Miloš Vujanić.

Pešić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je ambicija reprezentacije Jugoslavije uvek borba za najviši plasman, ali da će konkretne ciljeve "plavih" na šampionatu u Turskoj moći da precizira tek uoči odlaska na takmičenje.

On je izjavio da su Aleksandar Đorđević i Vlade Divac ranije najavili da neće igrati na Evropskom prvenstvu, a da je istu odluku ovih dana doneo i centar Željko Rebrača.

"Iskusan igrač njegovog kalibra izuzetno je potreban ekipi. Međutim, Rebrača se priprema za odlazak u NBA ligu, a ima i određenih zdravstvenih problema, pa je odustao od učešća na prvenstvu Evrope", naglasio je Pešić.

Jugoslovenski selektor je naveo da je poziv na pripreme "plavih" zaslužio i dugogodišnji reprezentativac Miroslav Berić, ali da je stručni štab odlučio da na prvenstvu Evrope šansu ukaže mlađim igračima, poput Jarića i Rakočevića.

Pešić je istakao da je u najužem krugu kandidata za "plavi" dres bio i Dejan Koturović, ali da je on zbog povrede ispao iz kombinacije.

On očekuje da će svi igrači prihvatiti poziv za pripreme, a da će o eventualnim otkazima reprezentativaca razmišljati tek ukoliko do njih dođe.

Na konferenciji za novinare spisak kandidata za selekciju Olimpijskih nada saopštio je i savezni trener Miodrag Baletić. Na njegovom spisku nalaze se: Vule Avdalović, Ognjen Aškrabić, Žarko Čabarkapa, Goran Ćakić, Dejan Milojević, Nikola Jestratijević, Aleksandar Nađfei, Stevan Nađfei, Marko Peković, Petar Popović, Vladimir Radmanović, Jovo Stanojević, Mladen Šekularac, Vladimir Tica, Slobodan Tošić, Ratko varda, Luka Vučinić, Nikola Vučurović i Miloš Vujanić.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu