<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Rusija 0:3

Katovice, POLJSKA, 30. juna (Tanjug) - Jugoslavija je zauzela 4. mesto u Svetskoj ligi za odbojkaše pošto je danas u poljskom gradu Katovicama izgubila od Rusije sa 3:0 (25:20, 25:20, 25:23).

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Batez, Škorić, Boškan, Mešter, Grbić, Nikolić, Gerić, Vujević, Miljković, Petković, Vušurević.

RUSIJA: Afinogenov, Abramov, Šulepov, Kazakov, Mitkov, Tetjuhin, Jakovljev, Ušakov, Jegorčev, Seveljev, Arhipov.

"Plavi" odbojkaši nisu uspeli da se oporave od poraza u polufinalu od Italijana i danas su protiv Rusa igrali dekoncentrisano, sporo i neprecizno, tako da sigurna pobeda protivnika nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Posle olako izgubljena prva dva seta, nešto bolju igru naši odbojkaši prikazali su u trećem, ali nisu imali snage za preokret. Rusi, koji takođe nisu prikazali posebno kvalitetnu igru, bili su smireniji i sigurniji u bloku i servisu, pa su bez većih teškoća obezbedili ubedljivu i zasluzenu pobedu.

Miljković najbolji igrač turnira

Jugoslovenski reprezentativac Ivan Miljković proglašen je za najboljeg igrača nedavno završenog finalnog turnira Svetske lige za odbojkaše. On je u tri najvažnije statističke kategorije (smeč, blok, servis) osvojio ubedljivo najviše bodova 95, dok su na drugom mestu daleko iza njega Italijan Bernardi i Rus Jakovljev sa 73 osvojena poena.

Svi rezultati jugooslovenske selekcije na finalnom turniru Svetske lige

E grupa: JUGOSLAVIJA - Francuska 2:3
E grupa: JUGOSLAVIJA - Brazil 1:3
E grupa: JUGOSLAVIJA - Poljska 3:0
Polufinale: JUGOSLAVIJA - Italija 2:3
Utakmica za treće mesto: JUGOSLAVIJA - Rusija 0:3



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu